reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
a my mieliśmy dziś lekarza w domu, bo Leon jak truskawa wygląda, dostał leki na swędzenie, bo się po tych krostkach drapał, podejrzanych jest kilka możliwych przyczyn, ale coś mi się wydaje, że to matka wykazała się inteligencją i z ubraniami do prania wrzuciła pieluchy namoczone w waniszu, jak sobie pomyślę co narobilam to masakra .....
na marginesie ... dostał maść ze sterydami, i tak jej mu nie podam

u nas dziś młody odparzył sobie dupkę i siusiaka, nawet nie wiem jak, bo 2 razy dziś mu tyłek wietrzyłam z racji ładnej pogody, wieczorem ptrzę, a ma czerwonego siuraka i podbrzusze, a przed kąpiela patrzę a pupka cała czerwona, aż gorąca :-(
z racji tego, że nie mam sudocremu ani nic z takich rzeczy to posypałam mąką ziemniaczaną i zobaczymy jutro....

Bali miejmy nadzieję, że to nie po tym waniszu...
a dlaczego dał ci masć ze sterydami??

a dlaczego dał ci masć ze sterydami??

aga nie mam pojęcia, kazała miejscowo smarować krostki
wróciłam z apteki, czytam ulotkę, a tam, że ze sterydami, że do 2 lat nie stosować, i że nie w okolicy oczu, bo grozi jaskrą, a ten najwięcej krostek ma między oczami i pod oczami
na razie wszystkie ubrania jeszcze raz do prania wrzuciłam, kolejnym podejrzanym jest marchewka z bobowity
wszystkie zabawki szmacianki, które gryzie do prania

oj no przeciez chyba wszyscy wiedza z czego sa szczepionki, jakie moga wywolac skutki uboczne i jak czesto jakas partia jest wycofywana ze sprzedazy... ja decyzje o szczepieniach podejmuje rozwazajac wszystkie za i przeciw i majac na uwadze zdrowie dziecka a nie wlasny spokoj i poczucie bezpieczenstwa. kazdy ma prawo miec swoje zdanie na ten temat, niektorzy w ogole nie szczepia dzieci.

Mój M. ma kuzynkę lekarkę i ona swoje dzieci na pneumo szczepiła po ukończeniu 1 r.ż. za jej radą też tak zrobimy. O ile będziemy szczepić...

mam nadzieję że u nas bardzo te szczepionki nie podrożały...

my mieliśmy szczepić na pneumo ale już sama nie wiem co robić szczepić czy nie... oto jest pytanie:baffled:

reklama
oj no przeciez chyba wszyscy wiedza z czego sa szczepionki, jakie moga wywolac skutki uboczne i jak czesto jakas partia jest wycofywana ze sprzedazy... ja decyzje o szczepieniach podejmuje rozwazajac wszystkie za i przeciw i majac na uwadze zdrowie dziecka a nie wlasny spokoj i poczucie bezpieczenstwa. kazdy ma prawo miec swoje zdanie na ten temat, niektorzy w ogole nie szczepia dzieci.

i chyba wszyscy wiedzą jakie skutki u niemowląt powoduje zakażenie rota, pneumo, meningo i innymi syfami. mam nadzieję, że twoja wypowiedź nie sugeruje, że osoby szczepiące dzieci podejmują decyzję na podstawie 'własnego spokoju i poczucia bezpieczeństwa' a nie zdrowia dziecka... bo tak można to zrozumieć

Do góry