reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Afiliacja u nas szczepienie 5w1 w udo i pneumo też :tak: W naszej przychodni jest jeden lekarz, a właściwie lekarka i jedna pielęgniarka, która szczepi dzieci. Jak nie ma lekarza, to na zastępstwie jest stary, gburowaty pryk, o którym kiedyś wspominałam.

reklama
Afi my szczepimy co prawda 5w1 ale mała zawsze dostaje w udo, nawet pielęgniarka nam powiedziała że tak się prawidłowo powinno robić :) U nas w przychodni małą bada zawsze ta sama lekarka, którą zresztą osobiście wybrałam :) Po prostu ustawiają nam tak szczepienia, żeby była tego dnia kiedy nasz pediatra pracuje :)

Oilatum zwykłe i Oilatum Soft można używać od pierwszego dnia życia :)

my szczepimy 5w1 i za kazdym razem bylo w udo i to lewe
U nas szczepia caly tydzien z tym ze rejestracja tylko w poniedzialek na caly tydzien jak braknie miejsc to trzeba czekac do nastepnego(choc ostatnio jak nam braklo miejsca to poszlismy bez rejestracji i nas pani doktor bez problemu przyjela) i zawsze zapisuja na ten dzien w ktorym jest wybrana przeze mnie pediatra
Najpierw przed wizyta mierza waza, potem idziemy do pediatry ona go oglada+ ja mam zawsze kilka pytan:-p i jak dopuszczony do szczepienia to wracamy do pierwszego gabinetu i sie szczepimy

my szczepimy 5w1 i za kazdym razem bylo w udo i to lewe
U nas szczepia caly tydzien (...) i zawsze zapisuja na ten dzien w ktorym jest wybrana przeze mnie pediatra
Najpierw przed wizyta mierza waza, potem idziemy do pediatry ona go oglada+ ja mam zawsze kilka pytan:-p i jak dopuszczony do szczepienia to wracamy do pierwszego gabinetu i sie szczepimy

u nas tak jest :)

no właśnie! ale mam nerwy na tą przychodnię... w dodatku ciecie jedne nie chcą mi zaszczepic dziecka na meningokoki!!!:angry: bo twierdzą, że musi byc przerwa 6 tygodni od poprzedniego szczepienia (Jagoda miała 4 tygodnie temu 6 w 1 i prewenar - na pneumokoki i rotateg - na rotawirus)! a gówn... się znają! bo przerwa musi byc tylko między żywymi szczepionkami! a naiwak - na meningokoki jest martwym szczepem! i chcą podac Jagodzie 3 szczepienia jednego dnia, a dowiedziałam sie że nie praktykuje sie podawania prewenaru z naiwakiem!:szok::no:
masakra jakaś! czy ja wszystko musze wiedzieć żeby pielęgniary krzywdy mojemu dziecku nie zrobiły?!
będe walczyć! nie pozwolę podać 3 wkłuć jednego dnia! dostanie rotateg (doustnie na rota), prewenar w jedno udo i 6 w 1 w drugie udo! w ręke nie dam zaszczepic dziecka! a po tygodniu przyjdziemy na meningokoki. tylko że ta małpa w rejestracji powiedziała mi, że wtedy znów będą chcieli odczekać 6 tygodni!!!! ja zwariuję!

mamy już tam szczepionki w lodówce, które wczesniej zakupiliśmy, więc musze sie jeszcze przemęczyć, ale potem to przychodnie zmieniamy, bo nie widze sensu dalej tam sie męczyć...:no:

Ostatnia edycja:
witajcie
a u nas choróbsko :( Zosia ma zapalenie spojówek i gardło zaczerwienione:( na szczęście humor jej dopisuje.starsza tez zasmarkana.14mamy miec szczepienie alejak Zoska chora to nie wiem czy ja zaszczepimy a szczepimy 5w 1

frigga współczuję, bo mój właśnie zapalenie gardła przechodzi, w dzień jeszcze jakoś daję radę ale wieczory i nocki sa straszne :-(
zdrówa życzę...

u nas jest tak: rejestracja do swojej pediatry, tam mierzy, warzy i gada ze mną, potem wchodzi do gabinetu ta co szczepi, bierze książeczkę i za chwilę wraca ze szczepionką, wiec nie ma żadnego latania :-)

reklama
Do góry