reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

reklama
My w przyszłą środę jedziemy na kontrolę do neurologa - prywatnie, bo na Kasę Chorych termin był na 30 listopada, więc trochę długo.
Na kontrolę do ortopedy udało nam się zapisać na 5 października i babka mi uświadomiła, że Hanusia nie jest objęta ubezpieczeniem zdrowotnym, więc za chwilę jadę zawieźć wniosek do kadr.
Wczoraj byłyśmy na morfologii. Miała pobieraną krew w paluszka i nawet nie zapłakała :tak: Dzisiaj moja mama ma odebrać wyniki.

Julita Kobito Ty się ciesz, że córcia zdrowo rośnie :tak:, a widocznie jedzonka tyle potrzebuje.

moj berbec ma dzi sdzien na spanie
była u nas dzis po raz pierwszy pielegniarka srodowiskoa
ona jest nienormalana wziła grzebien i tak na sucho zrywa nim małemu ciemieniuche
ma terz strupki na głowce
ochrzaniał mnie ze dziecko ma jeden boczek głowki bardziej spłaszczony
a co ja mam poradzic przeciez przekładam go z jednego boku na drugi a on i jak robi to co mu sie podoba
straszna ta baba była

Witam :)
Takiej kobiety to nie należy do domu wpuszczać. Ona Ci może doradzić co masz zrobić a nie robić to za Ciebie. Powinna Ci doradzić natłuszczanie ciemieniuchy a nie wyczesywać go tak aby powstały stupy !
Ja obawiam się takich nawiedzonych bab , także jak nawet idziemy na ważenie to sama prawie wszystko robię i nie patrzę na ich dziwne miny...

Moje dziecko waży teraz około 5,5 kg , urodził się dokładnie w pierwszym dniu 37 tygodnia iii wg siatek centylowych za mało wazy. Ale gdyby urodził się dzień wcześniej to byłby grubasem ...
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
moj berbec ma dzi sdzien na spanie
była u nas dzis po raz pierwszy pielegniarka srodowiskoa
ona jest nienormalana wziła grzebien i tak na sucho zrywa nim małemu ciemieniuche
ma terz strupki na głowce
ochrzaniał mnie ze dziecko ma jeden boczek głowki bardziej spłaszczony
a co ja mam poradzic przeciez przekładam go z jednego boku na drugi a on i jak robi to co mu sie podoba
straszna ta baba była

pozwolilas pielegniarce to robic??????

Daję małej od poniedziałku Biogaię i tak jakby miała mniejsze problemy z pierdkami...już się tak nie męczy i nie płacze przy nich tak bardzo...możliwe że to dzięki tym kropelkom?

a oproc tego mala dostaje jakies kropelki jeszcze?

estragon dokładnie prawie 9 kg, i na prawdę ona jest tylko na piersi i wcale nie jest tak ze tylko je!!!

spokojnie, ten typ tak ma ;) z czasem faldki zniknal.

Byliśmy rano na wizycie u prywatnego / państwowego lekarza. Wynalazłam jakąś przychodnię prywatną co ma kontrakt z NFZ 5 minut na piechotę ode mnie.

Jesoo jaki sajgon. Jak nie będę musiała to więcej nie pójdę!
Zaczynając od tego, że wózek trzeba zostawić przed wejściem głównym (okolica mało uczęszczana ale sorry po prostu stoi na ulicy)
Jak się okazało (bo jakaś babka zaczęła kichać) zostałam usadzona w poczekalni dla chorych! Bo w zdrowych nie było miejsca. Dopiero jak chciałam wyjśc na dwór i tam czekać to otworzyły mi nieużywany gabinet (ginekologiczny) i tam czekalismy.

Lekarka może i fachowo podeszła do tematu ale do Staśka ani słowem się nie odezwała i nie usmiechnęła!!! I przewracała nim jak workiem kartofli!!!

To się k** nazywa powołanie...

Co do łepetynki Stachulca - potrzebne kolejne badania krwi i moczu i będzie wiadomo więcej. Dziś jej wyszło 41 cm - więc nieźle, 25 centyl :)
klata - 44 cm
waga - tu niespodzianka "zaledwie" 8100g. Czyli przystopował Prezesina tycie. Tak mi się wydawalo, że mniej je ostatnio.

dziewczyny co to może być? wysypało młodego za uszami i na podbrzuszu
ostatnie 3 dni to tylko marchewka z bobowity, kasza z bobowity, jabłko z ogródka dziadka - wszystko to co wczesniej

dziewczyny co to może być? wysypało młodego za uszami i na podbrzuszu
ostatnie 3 dni to tylko marchewka z bobowity, kasza z bobowity, jabłko z ogródka dziadka - wszystko to co wczesniej
jak za uszami, to może byc alergia... skoro nie było nowych produktów w diecie, to może na roztocza? Ja bym poszła pokazac tę wysypkę lekarzowi.

reklama
hmmm miał ubrane nowe spodnie, bez prania, ale na body, kremowałam go oilatum soft, no kompletnie nic nowego, poza teściową wczoraj :-D:-D:-D:-D

Do góry