reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

jesli chodzi o trzymanie dzieci przodem do siebie to nie wolno na tym etapie podtrzymywac pod pupa tylko z tylu na pupie ze wzgledu na to ze nie powinny jeszcze siadac.

reklama
Alis a mówili która bardziej jest szkodliwa pozycja w pionie? Tj. przodem czy tyłem?
Cieszę się że z Twoją małą wszystko ok. Moją cwiczymy ale w miedzyczasie zapisalismy na rehabilitacje na 23.09. (w innej poraadni mieli termin na... 26.10. !)

Nam ze względu na to odchylanie się narazie zakazała, poza unoszeniem do odbicia, wogóle nosić w pionie i przodem, i tyłem. Także nawet specjalnie nie dopytywałam się...ale jak będę w poniedziałek na rehabilitacji to zapytam o to rehabilitantkę :)

alis mnie rehabilitantka dokładnie to samo powiedziała ostatnio, u nas też jest odchylanie, poza tym tatusiowe samolociki też pogłębiają odchylanie

corina na tym etapie nie wolno w ogóle nosic dzieci pionowo "tyłem do świata"

no i zwiększamy ilośc godzin- tzn teraz będziemy chodzic 3 razy w tygodniu na rehabilitację, bo na razie nie widac poprawy:(((

corina dla ciebie i reszty zainteresowanych dziewczyn wklejam jeszcze raz linka jak nosic, przewijac ubierac dziecko:

http://www.wczesniak.pl/publikacje/Poradnik-srodek.pdf

nie sugerujcie się, że jest w nazwie słowo "wcześniak", bo tak podobno powinna wyglądac opieka nad każdym niemowlakiem

estragon to co jest w tym poradniku odnosi sie do noworodkow, nasze dzieci sa juz za ciezkie i za dlugie zeby je w taki sposob jak na fotach np podnosic.

alis super,że wszystko ok.. no i jaki szybki termin dostałaś :-)
Julita to ile Maja waży, ze Wy już na 4??

my jednak kupiliśmy te pampki,

reklama
Do góry