Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
Pojechalismy z Jaśkiem do babeczki, która stosuje metodę Vojty. Pracuje od 18 lat i ma mega doswiadczenie. Tak wynikało z artykułów, które były wycięte z różnych gazet i przyczepione przed gabinetem. Nawet spoza Łodzi do niej pacjent przyjechał jak wychodziłam z jaskiem. Ogólnie Jasiek zniósł zabiegi bezstresowo. Dawał sie majtać na wszystkie strony. Sama babeczka była pod jego wrażeniem, tego jak ładnie współpracuje, jaki jest kontaktowy Babka stwierdziła, że lekka asymetria jest ale szybko da sie to naprawić. Próba trakcyjna (podciąganie za rączki, jak stwierdziła, absolutnie nie mozna tego robić samemu)wyszła mu kiepsko, jakby miał niecałe dwa miesiące, ale za to reakcje psycho-ruchowe powyżej swojego miesiąca.
Pod koniec ćwiczeń, na które składało się delikatne uciskanie różnych punktów na klatce i rączkach Jasiek miał dość, no ale trwało to dobrą godzinę. Zaczął bardzo płakać. Tyle że musial jeszcze wytrzymać bo babka pokazywała mi jedno ćwiczenie, które mam z nim robić 4 razy dziennie. Nie słyszałam, żeby moje dziecko tak płakało(( Jak go ubrałam i wzięłam na ręce w sekundę usnął.
Ach, poza tym mogę go nosić przodem do świata, ale w specjalny sposób (babka na mnie krzyknęła jak zobaczyła,w jaki sposób go trzymam, hm, a wydawało mi się, że robię to dobrze://), mogę go nosić bokiem, ale przodem do siebie nie i na pilota też nie. 2-go idę na następną wizytę, żeby pokazać czy ćwiczenia przyniosły skutek. Oby.
Pod koniec ćwiczeń, na które składało się delikatne uciskanie różnych punktów na klatce i rączkach Jasiek miał dość, no ale trwało to dobrą godzinę. Zaczął bardzo płakać. Tyle że musial jeszcze wytrzymać bo babka pokazywała mi jedno ćwiczenie, które mam z nim robić 4 razy dziennie. Nie słyszałam, żeby moje dziecko tak płakało(( Jak go ubrałam i wzięłam na ręce w sekundę usnął.
Ach, poza tym mogę go nosić przodem do świata, ale w specjalny sposób (babka na mnie krzyknęła jak zobaczyła,w jaki sposób go trzymam, hm, a wydawało mi się, że robię to dobrze://), mogę go nosić bokiem, ale przodem do siebie nie i na pilota też nie. 2-go idę na następną wizytę, żeby pokazać czy ćwiczenia przyniosły skutek. Oby.