reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

Moja Majka obracanie się na boczek ma opanowane do perfekcji już od jakiegoś czasu, zresztą uwielbia spać na boku ale pod warunkiem że sama się na nim ułoży :p Dziś rano natomiast obróciła się na brzuch! Ale myślę że to jeszcze był jakiś przypadek a nie kolejna zdobyta umiejętność ;)

reklama
nie wiem co jest grane od kilku dni po kąpieli chce ją nakarmić a te nie weźmie smoczka tylko drze sie w nieboglosy, o co chodzi???
nic nie zjadła na kolacje w sumie dziś 480ml :(

Ostatnia edycja:
meldujemy, że kupka była ;P sama z siebie, bo herbatki z butli dziś nie udało mi się wcisnąć... :/ ehh.. to moje bezsmokowe dziecko... (kochane jest ;)) na szczęście plan żłobkowy legł w gruzach, więc butelka nie będzie nam specjalnie potrzebna ;)

nasza mała też zaczeła przewracac sie z plecków na bok od kilku dni. z rana jak lezymy razem w lozku a Hanulce sie spac juz nie chce przewraca sie na boczek i kopie mame po brzuchu zeby wstawala a jak juz otworze oczy smieje sie cwanara;)
na brzuszku tez zdazylo jej se fiknac kilka razy na plecki.
a i odkryla ze ma dwie raczki ktore moga sie spotkac. składa je jakby sie modliła;) po czym na zmiane w buzi ladują :)
jesli chodzi o kupke to jeszcze nie ma znaczacej poprawy.od srody podajemy debridat i probiotyk dodatkowo i kupa byla na razie tylko w niedziele... (wczesniej wlasnie w srode po czopku :(

Lenka przewraca się z plecków na boki już od dłuższego czasu. Na początku śmiesznie to wyglądało bo najpierw podnosiła nogi, brała zamach i całym ciałem układała się na bok. Teraz już zgrabniej jej to wychodzi;-)
Teraz ćwiczy przewracanie się na brzuch. Najpierw "dziobie" materac a później jakieś wygibasy ćwiczy aż jej pupa nie leży w pozycji "na brzuchu" za to reszta ciała "na plecach" ostatnio udało jej się całe ciałko położyć przodem do materaca tylko jedna rączka została przygnieciona i biedna nie wiedziała jak ją wyciągnąć ;-)
Ogólnie jest taka ruchliwa że śmiejemy się, że codziennie bierze udział w maratonie ale dziewczyny! czasem wolałabym szczupaka przewijać a i nie wiem czy jakaś różnica by była- tak się wije;-)odpycha się nogami, wędruje po przewijaku, słowem masakra!;-)

No u nas też jest niezły ubaw z tym składaniem rączek, bo Jasiek zwykle przy tym się zawiesza i patrzy na coś intensywnie, więc faktycznie wygląda jakby mu się święty jakiś objawił - złożone rączki i zafascynowany wzrok :-D
A dziś odwalił mi numer niezły - położyłam Żywinę na macie i poszłam do kuchni robić obiad, wracam a mata pusta :szok: - dzieć prawie metr dalej leży - prawie pod fotelem z głową. Okazało się że tak fikał nóżkami i odpychał się, że odjechał na plecach z maty, po podłodze i zatrzymała go noga od fotela - przylegał do niej główką :-D.
No i kupiłam całą baterię gryzaków ostatnio w Smyku - i te smoczkowe i te żelowe do trzymania w rączce, ale lipa - nic mu nie zastąpi piąstek :no: - gryzaki czekają na swój czas

moja Olinka też już przewraca się z plecków na boki i czasami z brzuszka na plecki.rączki caly czas w buzi i strasznie się ślini.
Zabawek jeszcze nie chwyta.
wczoraj byłam u okulisty z Olą,bo jej ropieją oczka.dostała kropelki ktore mamy używać 10 dni.W ogole się wkurzyłam bo zapisałam siebie do okulisty i przy okazji Olę( bo państwowe terminy na listopad.)
miała być policzona jedna wizyta(tak powiedziała pani przez tel)a co do czego to zapłaciłam za nas dwie.Do tego moje okulary i ładna sumka się zebrała:szok:

Jesteśmy juz po szczepieniu.Nadunia waży 5600 g i ma 62 cm.Waga nie jest duża,raczej szczuplutka jest,ale nic nie poradzę.Przybyło jej 1100 g przez 6 tygodni,więc mieści się w normie.Obwód główki 40,5 cm :szok::szok:,a klata 41,5 cm:zawstydzona/y:
Lekarka zmieniła mi (!;-)) mleko,więc pije teraz bebilon pepti, o niebo lepsze w smaku niz nutramigen.A jeżeli chodzi o badania Ige,to sama mam podjąc decyzję,bo badania moga nic nie wykazać,a dziecko i tak będzie miało alergię,więc po co je stresować wkłuciami.Następne szczepienia 6 października,pneumokoki dopiero po 6 października.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry