reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

u leniuszka tez jest duza poprawa. polecam kladzenie dziecka brzuszek do brzuszka, u nas w takiej pozycji zaczela podnosic i zakumala o co chodzi.

reklama
agnieszka 77 czym wam sie objawa ta alergia bo u na sstwierdziłą ze mamy tez ma alergie ale nic mu nie dała tylko powiedzia ze jak czasami dokarmiam małego to zebym mu dała nutramigen
a kazała ci pediatra jakies badania zrobic bo nam nic a nic :(
u nas Pawełek ma sucha skóre wokoło szyji.
U małej całe uszy są w krostkach,robią się strupki i dodatkowo skóra łuszczy się na uszkach.Buźkę tez ma wysypana na czerwono i schodzi jej skóra na buźce:-(
Pierwszy raz te zmiany na uszkach pojawiły się w wieku około 3 tygodni, wtedy elocom pomógł)Całkowicie odstawiłam nabiał,nie mam co jeść:-( bo dużo nie zostało do wyboru:-( Nutramigen pity przez mnie i ten odstawiony nabiał,to test(tygodniowy)czy nie ma skazy białkowej.
W czwartek jestem umówiona prywatnie z alergologiem,bo wysypka się pogarsza,a ja nie wiem co mogę jeszcze zrobić:-(

asia.k trzymam kciuki za Marcelka:tak:

nie wiem co się dzieje... od paru dni jak dostawiam Małego do piersi, to tak mocno wrzeszczy i się wyrywa, ewidentnie się wkurza, że nie leci mleczko od razu, aż robi się cały czerwony:-( dopiero jak się pojawią pierwsze krople, to się uspokaja. Może to dlatego, że karmię przez osłonki?
W ogóle ostatnio zauważyłam duże zmiany w zachowaniu, jak np wczorajsze nocne godzinne marudzenie, chociaż przez dzień prawie cały czas spał. Za to jak wieczorem poszliśmy z mężem do sklepu, to już Mu się nie chciało leżec w wózeczku i teraz mam stresa jak z Nim gdzieś wyjśc? Bo jak zacznie płakac w wózku, to jego na ręce, a z wózkiem co??? Kiedyś wzięłam ze sobą chustę, ale co z tego jak sama nie umiem Go włożyc, ktoś musi mi pomóc. Echhh, a dziś idziemy do poradni rehabilitacyjnej i już z nerwów brzuch mnie boli...

Asia K. tzrymam kciuki!!
Estragon będzie dobrze, daj znać co Ci powiedzą i gdzie idziecie z Karolkiem???
A co do wózka to moja tez ma ostatnio jakieś ale do niego, nie chce lezec i czasem spacery koncza sie niesienie jej na rekach i jedna reka pcham wózek aż sie uspokoi, uwielbia patrzec na drzewa i niebo:) myslalam żeby jej zmienic na spacerówke ale jednak jest jeszcze za mała...wczoraj przymierzalismy ale jeszcze nie

Estragon, spróbuj sama włożyc Karolka do chusty. Ja jak wiążę kieszonkę, to rozciągam sobie mocno ten materiał na brzuchu, kłade Jagode na ramię i trzymam ją tak jedną ręką i powoli opuszczam na brzuch, a drugą naciągam na nią materiał. To nie jest takie trudne :)

reklama
estragona- ja robię tak jak afi, musisz poćwiczyć kiedyś w domu. Dostałas do chusty instrukcję wiązania ze zdjęciami kolejnych kroków? Ja własie z tej instrukcji się wszystkiego nauczyłam - jest super wytłumaczone i pokazane.

Mój Jasiek ma znowu jakiś mega skok - w nocy obudził mi się na jedzenie o 1 a potem o 5 :szok: - normalnie jak noworodek. Dobrze że nie odciągnęłam wczoraj wieczorem pokarmu bo bym nie miała w nocy go jak nakarmić piersią. Dziś rozkręcam laktację, bo młody ma konkretne zapotrzebowanie, odciągam pokarm co 2 godziny i podaję w butli, choć i tak poszły dwie flachy modyfikowanego, bo na pene karmienie swoim uzbierałam dopiero na popołudnie - wychodzi że wciąga modyfikowanego przepisowe 150ml, natomiast moje różnie - raz 120 a na noc wyciągnął 170ml :szok: Mam nadzieję że jutro produkcja bardziej ruszy bo znowu będę musiała siedzieć z pompą w domu a chłopaki pójda sami na spacer buuu:-(

Nasza gondolka jest jeszcze dobra - Jasiek ma spory zapas i jeszcze może się po nie kulać. Na szczęście mamy podnoszony zagłówek, bo już też mieliśmy kilka razy scenę p.t. "chcę widzieć świat" - wtedy zagłówek do góry i młody leży na lekkim podwyższeniu i ogląda drzewa. Tylko gadzina nie chce spać na spacerach - może spał przez pierwszy miesiąc, później już nie :no:

miłego wieczoru - idę śicągać pokarm :baffled:

Do góry