reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

hej :-)
u nas temat "kupa" grany jest nadal kilka razy dziennie... nawet mnie to martwi, bo chyba powinno byc tego coraz mniej
co do podnoszenia za rączki - my ćwiczymy od tygodnia i widzę wielką poprawę - od 2 dni Tosina trzyma głowinę w linii z tułowiem więc super..
dodatkowo ćwiczymy jeszcze chwilowe stawianie stópek na moich nogach (zalecone przez pediatrę) - no i kilka sekund Tosława stoi sztywno, trzymana pod pachami

witaminę K+D wczoraj odstawiłam, niesety zostało jeszcze pół opakownia, trzeba się teraz przestawić na D

reklama
Ja wczoraj byłam u pediatry i niestety znów potwierdził alergię:-( Mam całkowicie odstawić nabiał.Powiedział,że gdybym sztucznie karmiła,byłoby jeszcze gorzej,mam karmić piersią jak najdłużej.Mam pić nutamigen 2 razy dziennie(i piję).W smaku to mleko jest okropne:no:Aż mnie wykręca jak to piję:szok:Dziwie się maluszkom,które musza to pić:baffled:,ale nie mają wyjścia:-(

Ja wczoraj byłam u pediatry i niestety znów potwierdził alergię:-( Mam całkowicie odstawić nabiał.Powiedział,że gdybym sztucznie karmiła,byłoby jeszcze gorzej,mam karmić piersią jak najdłużej.Mam pić nutamigen 2 razy dziennie(i piję).W smaku to mleko jest okropne:no:Aż mnie wykręca jak to piję:szok:Dziwie się maluszkom,które musza to pić:baffled:,ale nie mają wyjścia:-(
Współczuje picia nutramigenu,na samą myśl mi niedobrze.Mój Wiki pił ale jemu smakowalo

agnieszka 77 czym wam sie objawa ta alergia bo u na sstwierdziłą ze mamy tez ma alergie ale nic mu nie dała tylko powiedzia ze jak czasami dokarmiam małego to zebym mu dała nutramigen
a kazała ci pediatra jakies badania zrobic bo nam nic a nic :(
u nas Pawełek ma sucha skóre wokoło szyji.

no to i ja się pochwalę ;-)
Krzyś waży już 6300 g i ma 65 cm - już coraz bardziej męczy noszenie na rączkach ;-( a Krzyś to uwielbia, rozgląda się wtedy na wszystkie strony z taką ciekawością, no i gaworzymy "agu" "e" "a" "u" i nawet kilka razy wyrwało mu się "ma" uwielba się śmiać jak tylko sie z mim rozmawia to tak zaciesza że aż szok, od kilku dni strasznie ciągnie go do siadania, jak się go położy w pozycji pół lezącej to już nie można go zostawić bez opieki bo ciągnie główkę do góry i się podnosi a dziś to już nawet z leżącej pozycji zaczął podnosić główkę do góry ... no i zaczął też brykać w czasie kąpieli :-) macha rączkami i nóżkami tak że woda się rozlewa a do tego zanosi się ze śmiechu wiec jak już po całym dniu padnięta go kapię to od razu mi się humor poprawia jak widzę go takiego uśmiechniętego ... no i muszę się pochwalić jeszcze jednym Krzyś śpi od 21 do 4 już od jakiegoś czasu co strasznie mine cieszy ...

wróciliśmy od gastroenterologa.

Wsio OK ale jeszcze mamy dawać leki na watrobę oraz wit b6 i kwas foliowy :-(

Możemy też już zaszczepić Prezesa pierwszą dawką.

Od 3 dni mamy powrót do kupkowania kilka razy na dzień. Mniej więcej od 5 tygodnia Cypcio robił kupkę raz dziennie albo raz na 2-3 dni, a w niedziele walnął 3 kupki, wczoraj 4, dziś też ma już 4 za sobą, a jeszcze dzień się nie skończył.

my miałyśmy dzis znowu 5 dniową przerwę i znowu skonczyło się na czopku. jak długo trwa takie regulowanie się kupek?

reklama
Do góry