u nas tez asymetria :-(
a kto Wam orzekł dziewczyny tę asymetrie? pediatra na wizycie? bo my dawno u lekarza nie byliśmy, a ortopeda powiedzial, że chłop jak dąb i żadnej kontroli nie zaleca bioderek, bo już jest ok
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas tez asymetria :-(
bli a zrobił małemu usg?
a kto Wam orzekł dziewczyny tę asymetrie? pediatra na wizycie? bo my dawno u lekarza nie byliśmy, a ortopeda powiedzial, że chłop jak dąb i żadnej kontroli nie zaleca bioderek, bo już jest ok
u nas lekarka w poradni oceny rozwoju.
czyli inaczej poradnia dziecka zdrowego? czy to jakaś inna? z własnej nieprzymuszonej woli się tam wybrałaś czy ze skierowaniem czy zaleceniem jakimś?
z tego względu, że mały urodził się z wagą 2640 podejrzewali, że może rozwijać się zbyt wolno i jeszcze w szpitalu dali mi takie skierowanie i pojechaliśmy, a tam go dokładnie oglądali- aż byłam w szoku, że tak dokładnie i dużo czasu poświęcili mojemu dziecku :-)
no i ma lekką asymetrię, ale żadna rehabilitacja, tylko mamy ćwiczyć w domu i za 3 miesiące pokazać się do kontroli.
więc powiem szczerze, że nie zmartwiłam się jakoś strasznie tą asymetrią, bo Tomek strasznie lubi te ćwiczenia i mamy frajdę :-)
no i oczywiście wierzę, ze za te 3 miesiące śladu po tej lekkiej asymetrii nie będzie :-)