jaszczurka86
Fanka BB :)
mój również....tylko obserwuje i gaworz....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A czy wasze maluszki samodzielnie trzymaja już główki sztywno?...bo mój Wojtek już bardzo mocno ją trzyma ale jeszcze troszkę brakuje żeby wcale jej nie podtrzymywać....
jak włączę mu karuzelkę, to macha rączkami, jakby chciał łapać te zwierzaczki,
a jak go położę na matę, gdzie ma możliwość dotknięcia zabawek, to za chiny nie chce, leży jak kłoda..
zreszta chyba ogólnie za matą nie przepada..
Po za tym Maja jest zdrowa ładnie przybiera na wadze waży 7200mierzy 60cm
![]()
Ooooo, to chyba pobiła Prezesa?Chociaż Maja jest jednym z najstarszych dzieciaczków...
pewnie będzie miał lekką asymetrię prawej strony,bo u nas jest odwrotnie, prawa rączka bardzo aktywna i się okazało, że ma lekką asymetrięlewej strony,i pewnie dlatego dopiero teraz zaczyna wkładać łapki do buzi (sprostowanie: lewą rączkę) i wyciągać ją do zabawek - ale o chwytaniu jeszcze nie ma mowy
mój raczej tak, choć czasem jeszcze mu się zachwieje, dlatego trzymam rękę blisko główki- w razie co.A czy wasze maluszki samodzielnie trzymaja już główki sztywno?...bo mój Wojtek już bardzo mocno ją trzyma ale jeszcze troszkę brakuje żeby wcale jej nie podtrzymywać....