reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

nikita- o jaki rodzaj wysypki Ci chodzi, mam książkę w której mam właśnie wszystko opisane CZĘSTE DOLEGLIWOŚCI w kategoriach : Skóra; Jama brzuszna; Alergie; Klatka piersiowa; Ucho, nos i gardło;Serce, Oczy. I opisany jest opis danej dolegliwości i postępowanie.

reklama
Komi - współczuję Ci z całego serca. Ja bym chyba dostała histerii na taki widok. Ogólnie jestem strasznie przewrażliwiona na punkcie szczepionek i powikłań poszczepiennych, najchętniej to poczekałabym z tym kika miesięcy alnie nie można :no:. Nawet nie wiedziałam że te szczepionki są takie bolesne, Jaś przy 6 w 1 tylko zakwilił i mąż, który go trzymał na rękach, powiedził że przez chwilę napiął mięśnie z bólu i się wyprężył, ale to trwało sekundę i na szczęście żadnych powikłań a latałam za nim z termometrem cały wieczór.
Dziś pogadałam z moją koleżanką która jest lekarzem i wogóle odradziła mi szczepienie pneumokokami, właśnie zwracając uwagę na to że dziecko już i tak dostaje wiele tych zarazków w ciągu jednego roku w szczepionkach i najlepiej żeby jak najmniej tego było a cała ta akcja i psychoza strachu jest nakręcana przez firmy farmaceutyczne. Więc jeszcze raz przemyślimy ten temat :dry:

A co do oblizywania smoka to jest obrzydlistwo, choć ja byłam świadkiem jeszcze większego. Kiedyś byłam u kolegi i jego ojciec karmił jego młodszą siostrę - miała jakieś 3 latka. Karmił ją pyzami z mięsem i robił w ten sposób ze brał jedzenie do swojej gęby, żuł, wypluwał na łyżkę i podawał takie przeżute dziecku :szok: To dopiero była masakra :no:

Komi trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze

Komi - współczuję Ci z całego serca. Ja bym chyba dostała histerii na taki widok.

ja dostałam, wprawdzie nie było to po szczepieniu, ale młody tak się zanosił od placzu histerycznego, że ja się patrzę a on ma sine nóżki, chciałam jechac na pogotowie, spanikowałam totalnie, mąż uspokoił najpierw jego, potem mnie, bo też się rozpłakałam, u nas tylko się tak naprężył, że się siny robił, ale horroru takiego boję się do dziś na samo wspomnienie

Komi mam nadzieję, że jesteście już w domku, i że wszytko jest ok. Trzymam kciuki, żeby się ta historia nie powtórzyła!

hey ;)
jak tam waga i wzrost waszych maluszków? Pytam się bo mój Filipek strasznie się wyciągnął i ze wzrostem i z wagą ;p ludzie twierdzą, że wygląda na 5 miesięcy hehe u nas wygląd to tak 62cm i 7400g

reklama
Do góry