reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

no wlasnie jest roznica te nierefundowane 5w1 lub 6w1 to szczepienia bezkomorkowe , bynajmniej w tych szczepionkach ksztusiec jest bezkomorkowy, nie wiem na czym to dokladnie polega ale wlasnie takie informacje uzyskalam od neurologa

Masz rację, doinformowałam się że jedyną różnicą jest właśnie krztusiec gdzie w szczepionce na nfz wprowadzają ok. 3000 antygenów a w 5w1 jedynie 5-10 (zależy jaka szczepionka). Tak czy inaczej my szczepimy 5w1 a szczepionki kosztują u mnie 104 zł.

reklama
My jutro na 11 na szczepienie idziemy, ale aż się boję co to będzie w taki upał, reakcja na szczepionkę + temperatura na dworze, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
u nas w takie upały nie szczepią, dziś dzwoniłam, żeby zapytac czy kolejna dawka ma byc dokładnie w 6 tygodniu, czy po 6 tygodniach i mówiła mi pielęgniarka, żeby przyjśc dopiero jak się ochłodzi...

U nas szczepia bez wzgledu na upaly, bo zeby ich nie bylo to trzeba by bylo praktycznie do listopada czekac. Na dodatek moj bedzie mial pneumokoki razem z ta mieszana w jednym dniu, czyli 2 szczepionki naraz. Ale jak was czytam, to, az sie boje.

Niedlugo pojdziemy na wazenie, ciekawe ile teraz wazy?

Ostatnia edycja:
My mieliśmy 6w1 razem z rota, teraz czekamy żeby przyjąć oddzielnie pneumo- junior owszem, był troszkę marudny, ale do zniesienia, bez gorączki i podobnych atrakcji, więc nie zawsze musi być hardcore;-)

Ach, wogóle miałam się pochwalić że moja królewna waży już dokładnie 4390 także przez 3 tygodnie przybrała 1030 gram więc pięknie :p A najlepsze że tyje szybciutko a jest szczuplutka co mnie cieszy ogromnie bo bałam się że będzie miała skłonności do tycia (spadek po rodzinie ojca...)

Ja na szczepienie z córą mam iść w środę.Biorę 6 w 1 i rota,pneumokoki zostawiam na wrzesień. Zastanawiam się,bo jak tu piszecie,że nie chcą szczepić w upały,ale te upały mają być co najmniej 2 tygodnie,nie wiem czy na tyle można odłożyć szczepienia ?

Agnieszka zapytaj lekarza.
Pozostałe mogą czekać ale wzw B powinno byc w 6-7 tyg. My robilismy w 9 i juz krecili nosem, ze pozno (ale to lekarz nie pozwolił wczesniej)

dziewczyny mam pytanie w ktorym tyg jest kolejne szczepienie??czy to mzoliwe ze jak bylysmy w 6 tyg to byl 21 czerwiec to nam wyliczyli dopiero na 1 wrzesnia to nie za pozno na to 5 w 1??

reklama
Do góry