reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

zdrowie,wychowanie i rozwój naszych dzieciaczków

:szok: dopiero odpadła?? ale dlugo

ja nie wiem, ile mój teraz przybrał, ale na początku po 1000 gram w 3 tygodnie
W zeszła niedziele odpadło,raczej samo nie odpadło.Było tak wygięłam żeby smarować spirytusem to mała się zaczęła wiercić i się urwało.A pod spodem jeszcze był nabłonek wilgotny ale cienki.Ale jeszcze smarowałam i smaruje bo było wilgotne.Pediatra powiedziała ze do tygodnia jeszcze smarować.Najwidoczniej miała gruba pępowinę.A u mojego synka tez tak szybko nie odpadła bo po 3 tygodniach

reklama
u nas po 10 dniach, nie wyobrażam sobie 7 tygodni :no:, dla mnie to było wybawienie, bo cały czas sie bałam czy gdzieś nie zawadzę i się nie urwie razem z brzuchem :laugh2:

U nas tez szybko odpadl na drugi, czy trzeci dzien po przyjsciu z porodowki do domu. Czyli tez tak gora tydzien sie trzymal.

w czwartek mieliśmy szczepienie (5w1) - płaczu 5 min a później spanko więc młody zniósł to bardzo dzielnie :-)
waży 5400 czyli równo 2kg więcej od wyjścia ze szpitala (waga urodzeniowa 3550) - pediatra powiedziała, że przy takim przyroście masy nie mowy o ewentualności zbyt chudego mleka :-D jest za to prawdopodobieństwo nietolerancji laktozy (między innymi z uwagi na prężenie się podczas jedzenia, jego wieczne histerie i pobudki z wrzaskiem) więc dostaliśmy probiotyk Dicoflor i polecenie odciągania niewielkiej ilości mleka przed każdy karmieniem
kupsony w każdej pieluszce? - "To normalne" :-p

u nas pepowina odpadla na 4 dzien:tak:

Nikita jak to ciemiaczko rosnie? ja myslalam ,ze powinno malec? nasza ma malutkie 0,5x0,5

a piastki to u nas laduja w buzi jak tylko uda sie do niej trafic,slini sie przy tym jakby sie jej ulalo:dry:a jakie odglosy do tego:laugh2:

w czwartek mieliśmy szczepienie (5w1) - płaczu 5 min a później spanko więc młody zniósł to bardzo dzielnie :-)
waży 5400 czyli równo 2kg więcej od wyjścia ze szpitala (waga urodzeniowa 3550) - pediatra powiedziała, że przy takim przyroście masy nie mowy o ewentualności zbyt chudego mleka :-D jest za to prawdopodobieństwo nietolerancji laktozy (między innymi z uwagi na prężenie się podczas jedzenia, jego wieczne histerie i pobudki z wrzaskiem) więc dostaliśmy probiotyk Dicoflor i polecenie odciągania niewielkiej ilości mleka przed każdy karmieniem
kupsony w każdej pieluszce? - "To normalne" :-p

moj Damianek tez wazy 5400:-) i tez w czartek mielismy szczepienie tyle ze ja szczepieni programem standardowym i u nas 3 wklucia:-(

Mojej Majce pępowina odpadła równo jak skończyła miesiąc i lekarka powiedziała że to zupełnie normalne choć jeszcze jakby tydzień się trzymała to chciała dawać skierowanie do chirurga...
My na szczepienie idziemy jutro, a ja ciągle się zastanawiam czy szczepić normalnie (na nfz) czy te 5w1...

no własnie, ja w sprawie tych szczepień, ostatnio wzięliśmy na nfz i były 3 wkłucia, co ja bardzo przeżyłam, wiem, że przy tej 5 w 1 będzie teraz 1 wkłucie i mam pytanie.
jak to wygląda, w dzień szczepienia w rejestracji mówię, że chcę szczepić 5w1 i tam płacę? czy jak? bo raczej zdecydujemy się teraz zapłacić,, aby nie widzieć tego cierpienia przy tych 3 wkłuciach :-(

reklama
Nie wiem dokładnie jak to wygląda bo pewnie w każdej przychodni jest inaczej ale z tego co słyszałam, to jeśli już zacznie się szczepić skojarzonymi to trzeba już ciągnąć te skojarzone...ale sama do końca nie wiem czy tak jest. Jutro o wszystko wypytam w przychodni i wtedy zdecyduję.

Do góry