reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

no i wlasnie dlatego musisz sobie przeliczyc co sie oplaca bardziej...
zawsze mozesz zrobic panel w ktorym jest niby mniej alergenow i zaplacic osobno za pojedyncze ktore Cie interesuja ;-)

reklama
A my dzisiaj byliśmy z Nati na szczepieniu i kontroli wagi. Wszystkie obowiazkowe juz miała odhaczone,ale chcielismy jeszcze doszczepic ospe i meningo,bo pneumo tez juz mamy załatwione:).Tak wiec wszystko zrobione meningo jest jedna dawka a na ospe na drugą dawke na sierpien mamy sie stawić wraz z bliźniakami,a Nati wtedy tez bedzie miała zrobiony bilans 2 latka:). Wazymy 9,4 kg- szał ciał normalnie!!!!Ale dr mówi ,że jest ok i nie ma sie czym martwic:),a ja sie nie martwie i tak,bo Nati apetyt ma,nie choruje,biega ,skacze i ogóleni aktywne z niej dziecko,gnaty jej nie wystają,po prostu jest drobnej kosci i tyle.
A ile wasze dzieciaczki teraz waża i mierzą. A Natka mierzy 81cm

natt, to faktycznie Natalka drobniutka jest, ale widać taka jej uroda :tak:
my też praktycznie wszystkie szczepienia obowiązkowe mamy za sobą-ospę zaliczyłyśmy w zeszłym roku, a na meningokoki stawimy się na bilansie dwulatka :tak:
a zastanawiałyście się może dziewczyny nad szczepieniem przeciwko WZW A, warto teraz dziecko szczepić?
Majka waży jakieś 12,5-13kg a mierzyła ostatnio 85cm, ale muszę ją znowu pomierzyć ;-)

Aga ;-) wspolczuje :-( a wyniki badan w kierunku alergii juz sa?

Monia ma zalegle szczepienie = nie wiem dokladnie ile mierzy ale wiem ze wazy....12kg... tyle samo co jesienia ubieglego roku :-(
nie wyglada zle ale sama swiadomosc ze nie przytyla od prawie pol roku zle na mnie wplywa :-(

Ale Monia ma piękną wage jak na dziewczynkę:) Mamuuuśka, mało ci zmartwień?..Spoookojnie:) Poza tym za wami kilka poważnych infekcji, nie.. I co z tym zapaleniem płuc? Było? Nie było w koncu?

W CZD pobrano Franiowi krew na panel pokarmowy, wziewny, IGE. O nic prosić nie musiałam, sami wpisali, ja ino zaprowadziłam dziecię do labu. Kłuli 3 x bo zrosty cholerne:( A na wyniki jakieś 1,5 mies czekac mam.. Kosmos kurcze, nie wiedziałam ze to tyle trwa:szok: A wy robiliście panel?

A Franek waży koło dychy, nie wiem ile mierzy. Spodnie nosi na 80, kilka ma na 74. Zakładam więc ze wzrostu gdzieś w połowie, jakieś 76-77:)

Aga ;-) wiem ze waga dobra...ale to nie za dobrze ze stanela w miejscu...

wczoraj bylam osluchac Jasia ale Monie tez mialam ze soba i pani dr nagle doszla do wniosku ze mloda jest bardzo blada (jak ma nie byc blada skoro po pierwsze jest smarowana kremami z filtrem 50 no i ostatnie 2 tygodnie siedziala w domu) i trzeba jej porobic badania - cala litanie mam...
spoczko...ino czemu nie dala mi tego tydzien temu jak bylam na L4??? teraz znow musze kombinowac jak do laboratorium jechac :-/

no a czy plucko bylo zapalone czy nie to nie wiem... mozliwe ze tak bo nasza pani dr niechetnie daje L4 a nam kazala siedziec w domu jeszcze tydzien po antybolu...

co do testow to...my mielismy robiony panel pediatryczny w szpitalu - wyniki migiem byly ale jak robilismy prywatnie to zawsze trzeba bylo czekac od 3 do 6 tygodni :-(

no ale Moni nic nie wykazaly te testy...

reklama
Do góry