reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
dziewczyny -
a na co sa dokladnie szczepionki 6 w 1 czy 5 w 1?:confused2:

chcialam porownac z tym co w UK Adas dostal zeby ewentualnie jak wyreemigrujemy do PL dorobic:tak:

ANDARIEL- u nas sa i grudki w kupach i nitki sluzowate, a nawet zielonkawe kupki sie zdarzaja a ze Maly krotko sie na nie prezy, i w sumie steka nawet rzadziej ostatnio i marudny jak zwykle wiec wydaje mi sie ze wszystko jest ok,
nadal jem wszystko oprocz cytrusow

Ostatnia edycja:
my już po wizycie i okazało się, że wszystko jest w porządku :tak:
mała rozwija się prawidłowo i nie ma powodów do obaw, a niektóre dzieci ulewają nawet do 7 miesiąca... :-)
w czwartek natomiast wybieramy się na usg bioderek, tak dla świętego spokoju ;-)

dziewczyny -
a na co sa dokladnie szczepionki 6 w 1 czy 5 w 1?:confused2:

chcialam porownac z tym co w UK Adas dostal zeby ewentualnie jak wyreemigrujemy do PL dorobic:tak:

ANDARIEL- u nas sa i grudki w kupach i nitki sluzowate, a nawet zielonkawe kupki sie zdarzaja a ze Maly krotko sie na nie prezy, i w sumie steka nawet rzadziej ostatnio i marudny jak zwykle wiec wydaje mi sie ze wszystko jest ok,
nadal jem wszystko oprocz cytrusow
5w1 to jest skojarzona... a 6w1 jest odrazu z zoltaczka.... ja wzielam 6w1 zeby tylko raz kloli mala i nie cierpiala... po co dziecko meczyc kilkoma dziobaniami:-D

a my jednak idziemy do lekarza....

płynne kupki, zielone, ze śluzem i z grudkami.. poza tym mały pręży się i ssie tylko chwilkę, a potm zaczyna płakać. no i ciągle mi się pręży..... no i dodatkowo prawie cały czas śpi dzisiaj, a ostatnio całe dnie nie spał... coś jest nie tak.

a propos szczepionek: my 3 tyg temu żółtaczka tylko, bo niezbyt zdrowy był na pozostałe. w zeszłym tyg skojarzona + pneumokoki + rotawirus. Zapłaciłam 740zł, zgroza.... aż byłam zła, że nie zapytalam o koszt PRZED szczepieniem.....

Ostatnia edycja:
a my jednak idziemy do lekarza....

płynne kupki, zielone, ze śluzem i z grudkami.. poza tym mały pręży się i ssie tylko chwilkę, a potm zaczyna płakać. no i ciągle mi się pręży..... no i dodatkowo prawie cały czas śpi dzisiaj, a ostatnio całe dnie nie spał... coś jest nie tak.

a propos szczepionek: my 3 tyg temu żółtaczka tylko, bo niezbyt zdrowy był na pozostałe. w zeszłym tyg skojarzona + pneumokoki + rotawirus. Zapłaciłam 740zł, zgroza.... aż byłam zła, że nie zapytalam o koszt PRZED szczepieniem.....
idzcie bedziesz spokojniejsza i koniecznie daj potem znać co z maluszkiem,mam nadzieje,że to nic groźnego

ja dopytywałam sie wcześniej cen żeby sie nastawic psychicznie na coś,ale na rotawirusy raczej nie bede szczepić

No my po wizycie.
1. Chrypa jest od pleśniawek :-(zeszły paskudy dalej :wściekła/y:
2. Gabi wazy 3850g;-)czyli jest ok.
3. Mamy stan podgoraczkowy dziś wieczorem 37,5:-(
4. My jak Piwonia nie szczepimy na rotowirusy.
Za to za tydzień skojarzona 5w1 (100zł) + pneumokoki za 320zł

reklama
Julka w tym tyg miała bardzo mały przyrost wagi - tylko 40g :szok:. Ale nie wiem czemu tylko tyle bo w tym tyg domaga się jedzonka co 2 do 2,5h a wcześniej jadła co 3 - 4 h, i ostatnio nocami też ją karmie a wczesniej przesypiała całe. Nic już nie rozumiem...

Do góry