reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
ANET- u nas tez taka wysypka byla , tez nawet na glowce
i diagnoza byla ze to tradzik, niedowierzalam ale rzeczywiscie znika, a woda tylka buzie mylam

no ale jak lekarz wam przepisal masc to chyba cos innego u Karolinki

wczoraj Adas znow zielona kupke zrobil- i wydaje mi sie ze od groszku konserwowego, mialam sos do kurczaka z groszkiem wlasnie

Co u dziecka moze oznaczac ospalosc i brak apetytu? Moj maly dzis przespal cala noc i dzien:szok: Nie powinnam sie na to skarzyc ale do tego dochodzi ze wogole niechce jesc! Budzil sie juz ladnie co 2 godz jak w zegarku a teraz przesypia trzy i jak go budzie to wogole nie chce ssac cycka:eek: Temperatury nie ma ani nie marudzi! Czy cos z nim nie tak???? Juz sama glupieje:confused2::confused2::confused2:

Ja piję zieloną herbatę, rano na czczo(zawsze zaczynam dzień od herbaty, przed ciążą czarną) i później drugą w ciągu dnia. Kupki są nadal niemal po każdym karmieniu do tego luźne, czasem mamy tylko "bączki z kolorkiem". Mały się prawie nie pręży, problemy były po herbatkach mlekopędnych.

olenka123414, może macie skok rozwojowy, u mnie Piotruś własnie skończył, miał na marudno- tylko jadł i bujał się w ramionach, nie zasypiał inaczej, a od urodzenia zazypiał sam, bez problemu- w łóżeczku, wózku, czy na moim łóżku- teraz przez tydzień tylko się z mamą kiwałyśmy z Małym. A może być odwrotnie, Maleństwo może być wyjątkowo ospałe i tracić apetyt.

dziewuchy, czy stosowałyscie moze masć Emla przed szczepieniem? kupiłyscie bez recepty czy tylko na recepte jest?..bo chciałabym jakos pomoc Malutkiej w tej przykrej sprawie:-(;-)

olenka123414, może macie skok rozwojowy, u mnie Piotruś własnie skończył, miał na marudno- tylko jadł i bujał się w ramionach, nie zasypiał inaczej, a od urodzenia zazypiał sam, bez problemu- w łóżeczku, wózku, czy na moim łóżku- teraz przez tydzień tylko się z mamą kiwałyśmy z Małym. A może być odwrotnie, Maleństwo może być wyjątkowo ospałe i tracić apetyt.
Moze i tak! Tylko Alex ma dopiero 5 tygodni! Czy w tym czasie moze byc ten skok rozwojowy???:confused2::confused2::confused2:

oleńka podpisuję się pod tym, co napisała majaam - my też przechodziłyśmy skok w okolicy miesiąca; u nas objawiał się tym, że mała wciąż domagała się jedzenia i noszenia na rękach; trwało to ok. 10 dni;
obserwuj synka, może mieć dłuższe przerwy w jedzeniu, ale jednak coś jeść musi;

reklama
Kupuję ekspresowe płatki owsiane i gotuję chwilę dodaję do tego np. banany albo rodzynki. Ostatnio to poszłam na łatwiznę i kupiłam sobie takie gotowe porcje co się tylko wrzątkiem zalewa. Firma jakoś Elovena się nazywa czy coś. Są z jabłkami i cynamonem, z malinami (te mi słabo smakują) i bez dodatków.

Do góry