reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Dziewczyny Jagoda zjadła mi kawałek kupy owczej jak byłam z nią na wsi w sobotę. Byłam dzisiaj u lekarza, ale ta tylko sprawdziła temp, pomasowała brzuch i poszukała na internecie na temat chorób. Ma zadzwonić wieczorem i powiedzieć co robimy dalej. Cholera, że jej nie upilnowałam. Z kółek z wózka zdjęła , w hotelu. Mam nadzieję że owca była zdrowa, bo już mam wizje...

reklama
o kurcze Miranda, teraz to oczy na okolo głowy trzeba miec, moja się za kamienie zabiera ostatnio, dziewczyny mam pytanie, rzadko ostatnio tu zaglądam bo praca...mam problem z mała moze wy mi poradzicie
od jakiegoś czasu tj jakieś 2 tygodnie mała robi ciemne kupki, od szarych,zielonkawych do brązowych, czy powinnam isc z nia do lekarza czy takie duze dziecko juz tak ma,dodam ze ostatnio podaje małej normalne jedzenie, truskawki, pożeczki prosto z krzaczka...mała jest pogodna-spi mi calą noc- raczej nic ją nie boli.
Miranda napewno wszystko bedzie ok, pozdrawiam

miranda :-) niemowlaki sa niezniszczalne.... bedzie dobrze ;-)

Monia w sobote zjadła sporą część martwej, tłustej muchy... nic jej nie było...
przyłapałam ją na oblizywaniu butów ktore sobie z szafki wyciągnęła...
konsumowała juz drewniany próg oraz kawałek własnoręcznie wydłubanego tynku...

jedyne na co trzeba uwazac to zeby pozerany przedmiot nie był ostry... a reszta...góra wejdzie, dołem wyjdzie ;-)

co nie znaczy zeby dzieci nie pilnowac...

sęk w tym ze Monie musiałabym sobie do brzucha schowac... bo tak szkodnik jeden wszędzie wlezie, wszystko wyciągnie, wszystko zjada...

PS. kółka od wózka też lubi "całowac"

Dzwonili z przychodni i mam się nie denerwować że choroby po zjedzeniu kupy zdażają się niezmiernie rzadko, więk kamień z serca.
Kasiol, a podajesz małej witaminki, np. żelazo? Nie raz po wit. kupka ma inny kolor.

miranda ;-) super ;-)

Kasiol :-) jak w kupce nie ma krwi i śluzu to jest OK :-) no i jak konsystencja taka sama to też OK :-)

a ja postanowilam miec w głebokim powazaniu diete Moniki - bede jej dawac wszystko stosownie do wieku - przyjmę że AZS nijak ma się do diety.... jak ją jednak wysypie to moze wtedy dostanę skierowanie na testy a jak jej nie wysypie to BOMBA :-) bedzie to znaczylo ze moja córka może juz jesc wszystko :-)

proszę mnie poprawić jeśli któraś z Was dopatrzy się czegoś w moim toku rozumowania :-)

co duzo głów to nie jedna :-D

Rubi - popieram Twoją decyzję. Czasami człowiek tak się stara nie zaszkodzić, że może nieopatrznie przedobrzyć... Tylko nie dawaj wszystkiego na raz bo dziecko oszaleje ze szczęścia :)

Rubi ja się nie dziwię, że Monilla twoja tak szuka po domu i smakuje nawet kółka od wózka! Jej brakuje tych smaków. Ja też bym dawała wszystko. Więc do dzieła! i zdawaj relacje!

Rubi - no i jak Monia? mam nadzieje ze nic nie wysypalo Malutkiej, trzymam kciuki za poznawanie nowych smakow!

dziwna sprawa z tym AZS bo w sumie wczesniej uwazalas i cos Moni zawsze bylo
Adas tez mial przez dlugi czas zmiany skorne
pediatra zdiagnozowala jako atopowe zmany i kazala odstawic mleko modyfikowane
jak Adasiowi odstawialm kaszki mleczno ryzowe piękna skora nawet pod kolankami i to na drugi dzien
a juz sie strasznie drapał
i uszko wygląda normalnie
poza tym je Mały wszystko tylko ze malo

rubi - próbuj, pewnie, może się wyklaruje jakis obraz dzięki temu?
my po urlopie prosto z drogi na kontrolą wizytę i u małej azs się zaostrzyło niestety w słońcu i piasku na plaży; strasznie się drapała, a jak ją wykąpaliśmy zaczęlo wszystko blednąć; lekarz kazał mi jeść wszystko, malej tez podawać wszystko (stosownie do wieku), przy czym notować, żeby w razie wysypki móc namierzyć alergen; powiedzial, że daje małej jeszcze rok i że z tego wyrośnie - oby!
a na wczasach rozmawiałam z taką jedną babeczką, która ma syna z azs, no i ona mówila, że do 3 roku go trzymało dość mocno, a teraz już o tym zapomnieli; że czasem w zimie go wysypie pod kolanami jak np. zaloży ciasne i niebawelniane kalesony, ale ogólnie problemu nie ma;

reklama
U nas odpukać narazie zmian brak. A na wakacjach przestałam młodej dawać zyrtec. Zobaczymy jak będzie dalej ale mam cichą nadzieję, że jej powoli alegria i azs ustępuje..

Do góry