reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Deli, Baska- ladnie wam rosna dzieciaczki:tak:

a propos wyspki- u nas ciagle jest, tyle ze sie nie nasila ale tak jakby luszczy?

a mam glupie pytanie co do katarku- jak go rozpoznac, zawsze z noska wyplywa czy moze byc niewidoczny, tyle ze dzidzia ciezko oddycha?

Ostatnia edycja:
wiecie ja sie zastanawiam bo amelka czasem robi kupke co 2 dni a czasem ze 4 w ciagu dnia.i ja nie wiem jak to sie dzieje ze raz ta kupka jest bardzo rzadka a tak jak dzisiaj np byla bardziej hmm...sucha:eek:Amelka ma ciagle to samo mleczko i ciagle te same ilosci zjada a koperku z regoly wypija 100-120ml w ciagu dnia...ktos wie od czego to moze zalezec??moze to cos z jelitkami albo co??

malinka, basiu ale macie dorodne dzidziusie. Też jestem ciekawa ile nasz mały waży:-)
Andariel my też byliśmy u super neurolog, która po obserwacji naszego szkraba pokazała nam w jaki sposób powinniśmy z nim postępować, aby nie był taki nerwowy i też mamy jutro usg przezciemiaczkowe. I dodatkowo usg bioderek. Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok

Anitek- a mozesz w skrocie zdradzic jak postepowac zeby dziecko nie bylo takie nerwowe? bo moje dziecie jakies nadaktywne jest, niespokojne
moze jest jakis sposob zeby go stonowac?

Anitek- a mozesz w skrocie zdradzic jak postepowac zeby dziecko nie bylo takie nerwowe? bo moje dziecie jakies nadaktywne jest, niespokojne
moze jest jakis sposob zeby go stonowac?

dzidziusia powinien mieć zachowany swój rytm, który daje mu bezpieczeństwo, czyli najpierw karmienie, pozniej sen lub dzemka i zabawa po przebudzeniu, przed karmienie zmiana pieluchy. Dzidzia wg. Neurolog powinna jeść co 3 godz, bo jak je częściej to dostarczamy jej za dużo bodźców. I powiem Wam, ze to sie sprawdza. Chociaż czasami pierś daje częściej, np co 2 godz

reklama
czy któraś z was szczepiła dziecko za jednym razem na pneumokoki, rotawirusy i szczepionkę skojarzoną? :confused:
Ja w piątek idę na szczepienie i taki właśnie pakiet chciałam zaaplikować ;-) ale tak sobie jednak mysle że chyba pneumokoki na razie odłożę :tak:
Zaszczepię na nie chyba po pół roku albo nawet po roku :-)

Do góry