reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
Ja tez juz w naszym proszku piore rzeczy Nati. Uzywamy ariela na zmaine z persilem i nic jej nie wyskakuje:)

Zylcia, Nati jak sie zgrzeje to tez jej wyskakuja krosteczki i wlaśnie na karku,wiec tez mi sie wydaje,że to jest to. Wykąp Malą, poobserwuj. U nas takie potowki szybko znikają.

mi się już kończy lovela i chyba kupię zwykły... a jakich zwykłych proszków używacie? płyn do płukania dodajecie? no i ciuszki pierzecie razem z waszymi czy osobno?

ja od początku piorę w vizirze sensitive:-) tylko nastawiałam zwsze drugie płukanie ale ostatnio zapomniałam parę razy i nic nie wyszło...a jako ekspert od wysypek kontaktowych (moja Jula ma bardzo wrażliwą skórę, uczula ją nawet niebawełniana koszulka, podejrzewam że Jaś będzie miał tak samo ) mogę powiedzieć że taka wysypka pojawia się raczej na większych partiach skóry mających kontakt z alergenem, np jak mi pralka nie dopłukała raz ciuszków to Jaś miała wysypkę na brzuszku i pleckach i było to takie drobne czerwone krosteczki (chyba że Hanię uczuliła np apaszka??) Ja smaruję laticortem (ale to steryd) + doustnie klemastyna (dla Jasia fenistil był w kropelkach). Ale to musi przepisać lekarz, chociaż bodajże fenistil jest bez recepty...

Bylysmy wczoraj na wazeniu i oczywscie dupa ze tak sie brzydko wyraze!! Ale powiedzialam sobie ze przestaje sie tym przejmowac...

Tez piore w dzidziusiowym ale faktycznie czas przejsc na zwykly.

Potowki na szyjce tez miewamy ale schodza same.

Ostatnia edycja:
No faktycznie może to potówki... nie pomyślałam o tym. Magda masz rację ze od proszku to raczej wysypka byłaby też np. na brzuszku i pleckach.

Mam nadzieję że szybko zniknie.

reklama
też myśle że to potówki, pare dni temu i Zośka też miała bo ją na noc w śpiworek wpakowałam bo było chłodno a ona skopuje kołdre.

a ciuszki dalej piore i dzidziusiu i narazie nie zamierzam zmieniać bo lubie ten zapach a i tak mi wychodzi cała pralka jej ubranek, a to jescze pieluchy a to recznik... a do płukania daje albo płyn z dzidziusia albo lovelii ale jak nie miałam to też dałam lenor sensitiv i nic jej nie było.

Do góry