reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

moja dostaje kaszke dwa razy dziennie i niewpłynęło to u nas na wage:( ale nie ma reguły moze nasze dzieci maja teraz taki okres,że mniej przybierają albo wcale

reklama
oj dziewczyny ja bym się tą wagą tak bardzo nie przejmowała...bo raz że teraz dzieciaczki wolniej tyją a dwa ze to co waga pokazuję to też zależy czy dziecko zjadło właśnie czy się wysikało czy wykupkało...Jasiek był ważony w szpitalu codziennie i tylko dwa razy wyszło że przytył a tak to cały czas leciał z wagi a przecież jadł ładnie...zresztą waga też nie jest dokładna w stu procentach, nawet takie rzeczy jak ciśnienie atmosferyczne mają wpływ ile pokaże:baffled:
aha i przecież niektórych dzieciaczków taka uroda że są szczupłe, to chyba lepiej niż w przyszłości miałyby być otyłe;-)

my już po wizycie u dermatologa :tak:
okazało się, że Maja ma poronne (słaby przebieg) atopowe zapalenie skóry :-(
mamy natłuszczać policzki alantanem plus, a koło łokci mamy stosować maść robioną na zamówienie
za 2 miesiące do kontroli, no i podobno to zniknie
któraś z was ma też ten problem, chyba andariel-co stosujesz na to azs? co lekarz powiedział?

Dziewczyny czy wasze dzieci ulewają jeszcze? Moja Hania ulewała kiedyś często. Teraz jeszcze czasami ulewa, szczególnie jak leży na brzuszku - nawet długo po jedzeniu. Zastanawiam się, czy powinno mnie to martwić...

U nas dokładnie jak u Aneczki.

Natomiast od środy borykamy sie z katarem. Jest gęsty i bardzo uciążliwy. Każde czyszczenie nosa to dla nas koszmar, bo mała drze się, że cały blok słyszy :-(

Oczywiście ze szczepienia nici, a już takie ładne wyniki moczu miałyśmy. My chyba do 18'tki małej nie zdążymy poszczepić (jesteśmy po jednym szczepieniu, te które dzieci dostają w 6 tygodniu życia :-()

Ostatnia edycja:
No moja też już nie ulewa ale, ale... wczoraj mnie rozwaliła. Po kąpieli dałam jej butlę z kaszą. Wtrąbiła całą oczywiście. Wzięłam do obicia a ona odepchnęła się ode mnie na odległość wyprostowanych rączek, wyjęła sobie smoka, puściła pawia (na mnie w szczególności i trochę na siebie), wsadziła smoka z powrotem i zamknęła oczy. Oczywiście i ja i ona do przebrania. Więc się rozbudziła trochę przy zmianie śpiochów i marudziła jeszcze 5 minut w łóżeczku. Ech dzieciak.

Dziewczyny - na karku Hani jakieś 2 dni temu wyszłą jakaś drobna wysypka. Nie kojarzę jej z jakąś nowością jedzeniową bo nowości nie było. Myślałam że to początek ospy ale krostki nie pojawiły się nigdzie indziej. Myślę, ze może to być od proszku do prania bo jedną partię wyprałam w normalnym proszku a nie dla dzieci.

Myślicie ze to może być to? Czy pierzecie ubranka dzieci w proszkach dla dzieci czy w zwykłych? Jak pozbyć się takiej wysypki kontaktowej - czym smarować?

reklama
Dziewczyny - na karku Hani jakieś 2 dni temu wyszłą jakaś drobna wysypka. Nie kojarzę jej z jakąś nowością jedzeniową bo nowości nie było. Myślałam że to początek ospy ale krostki nie pojawiły się nigdzie indziej. Myślę, ze może to być od proszku do prania bo jedną partię wyprałam w normalnym proszku a nie dla dzieci.

Myślicie ze to może być to? Czy pierzecie ubranka dzieci w proszkach dla dzieci czy w zwykłych? Jak pozbyć się takiej wysypki kontaktowej - czym smarować?
Tez mysle ze to zwykłe potowki, skoro tylko przegrzałam Miłosza zaraz tez mu sie pojawiły, samo zejdzie

Do góry