reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

Tyle,że mała spada z wagi. Jest 7100, było 7300.
Neverend, Bastian spadl z wagi ostatnio. Podobno jak Twoja mała od kilku dni nie je za duzo. Norma to 180x4 plusx240 a wczoraj gora 90 wypijal a przed snem 20 ml!!!!!!!!!!!!!! Dzis to samo!!
Zachowuje sie normalnie, nie jest jakis osowialy i marudny. Dlatego wydaje mi sie, ze po prostu nie ma apetytu.

reklama
Wiem Nat ze jest dobra,ja tez mialam w szpitalu taka przepisana,ale ona jest drozsza,niz ta co ja daje,bo moja kosztuje niecale 2 zl i tez bez recepty maz kupowal...a polecila mi ja pediatra wiec tez sie nie martwie ze jest gorsza....

Nie tam gorsza to na pewno nie jest! Ta VitaD ma tylko przewage w podawaniu. Jest latwiej:). Mi tez raz mąz kupil te w kroplach itak sie męczylam. No i najgorsze bylo to ,ze te krople jakoś tak mi nieobliczlnie wylatywaly,no i balam sie ze przedawkuje. A cena to faktycznie się różnia i to znacznie. No coz dla wprawnych mamus witD w kroplach nie stanowi problemu,ale dla takich *******owatych jak ja to jest masakra,wiec musze sobie ulatwiać sprawe:)

Nie tam gorsza to na pewno nie jest! Ta VitaD ma tylko przewage w podawaniu. Jest latwiej:). Mi tez raz mąz kupil te w kroplach itak sie męczylam. No i najgorsze bylo to ,ze te krople jakoś tak mi nieobliczlnie wylatywaly,no i balam sie ze przedawkuje. A cena to faktycznie się różnia i to znacznie. No coz dla wprawnych mamus witD w kroplach nie stanowi problemu,ale dla takich *******owatych jak ja to jest masakra,wiec musze sobie ulatwiać sprawe:)
E tam,nabralabys i ty wprawy,mi tez z poczatku zle bylo,ale zaczeam na lyzeczce podawac,wiec nie przedawkuje.....no ale jak tak ci lepiej to czemu sobie utrudniac,no nie?:-)

neverend moim zdaniem powinnas to skonsultowac z innym lekarzem, moze Cie uspokoi ;-)
mi sie wydaje na podstawie twojego opisu, ze mala cos zjadla i boli ja brzuszek, do tego pojaiwla sie jakas wyspeka - moze dlatego woli nie jesc (podalas jej ostatnio cos nowego? aha i uczulenie na dany produkt moze wystapic po jakims czasie)

chogata materacyk obraca sie po 6 mcu

my tez uzywamy VitaD i jest naprawdę latwy w uzyciu

dziewczyny jak stosujecie Dentinox?

reklama
Dziewczyny co do vitD to ja polecam witamine D w kapsułkach, Nazywa sie VitaD i sprzedają ją bez recepty. W jednej kapsułce jest 400j.m.,wiec jest to standardowa dzienna dawka. Podając taką kasułke( ją sie wyciska do buzi dziecka oczywiście) przynajmniej nie ma możliwości przedawkowania. Mi tą VitaD przepisali w szpitalu i jej sie trzymam. Z tej samej serii podawalam tez witK. Naprawde polecam:)
ja również używam VitaD w kapsułkach raz dziennie

dziewczyny smarujecie dziaselka a jak tak to czym?
ja używam Dentinox N zazwyczaj jak mała marudzi-na razie cisza, tam jest napisane, że używać do 3 razy na dobę przez parę dni

Do góry