reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

reklama
My co 2 dzień :-)
Oczywiście niekiedy zapomnę, ale u nas nie szkodzi, bo małe ciemiączko i możemy pominąć :-).

A strasznie dużo 5 kropli.

5 kropli w tygodniu tzn ze 5 dni po kropelce?
ja mam podawać 1-2 krople codziennie
pytałam lekarkę i tyle co ja mleka podaję w tej jednej butli i innych pokarmach stałych to nadal jest niewystarczająco i trzeba podawać w kropelkach

no to super mała przybrała,ciekawe jak bedzie u nas ,my idziemy w czwartek,aż mam gęsią skórke jak pomyśle
będzie dobrze ZOBACZYSZ!;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To ja mam dawać 3 krople dziennie. A ostatnio w związku z tym że w klatce za mało urosła, to lekarka zapisała wit D w tabletkach. No ale nie wiem czy zmieniać, bo tak szczerze mówiąc to czasami zapominałam dawać (aż mi głupio), więc najpierw spróbuję jeszcze z kroplami, tyle, ze systematycznie.

ja witD podaję (jak nie zapomnę) 2 krople codziennie.
wczoraj bylismy na kontroli i szczepienie odroczone, katarku prawie juz nie mam ale mała ma chrypke i mały kaszelek i dostała swój pierwszy syrop Pulneo, a wazy 7060:-) w 6 dni przybrała 140gr, mięska mam narazie nie dawać moze jak skonczy 6miesięcy

dziewczyny ile podajecie witaminy D3 ?
ja codziennie po kropelce

5 kropli w tygodniu tzn ze 5 dni po kropelce?
ja mam podawać 1-2 krople codziennie
pytałam lekarkę i tyle co ja mleka podaję w tej jednej butli i innych pokarmach stałych to nadal jest niewystarczająco i trzeba podawać w kropelkach

będzie dobrze ZOBACZYSZ!;-)
mam nadzieje

a Pulneo jest niedobre moja mała miała go juz 3 razy i zawsze nim pluła

Kobitki pomóżcie,bo oszaleję. Już nie śpię, tylko nerwy i płacz.
Mania nie je po 12h, płacze, nie chce mleka, po kąpieli od tygodnia nic nie da sobie wcisnąć nawet łyżeczką. W nocy jak się obudzi też. Nie wiem co robić. Moja pediatra mnie wyśmiewa. A ja nie wiem. Poza tym ma jakąś czerwoną wysypkę na buzi... Pomocy....

Kobitki pomóżcie,bo oszaleję. Już nie śpię, tylko nerwy i płacz.
Mania nie je po 12h, płacze, nie chce mleka, po kąpieli od tygodnia nic nie da sobie wcisnąć nawet łyżeczką. W nocy jak się obudzi też. Nie wiem co robić. Moja pediatra mnie wyśmiewa. A ja nie wiem. Poza tym ma jakąś czerwoną wysypkę na buzi... Pomocy....
Neverend ja Ci nie pomoge bo nie mam pojecia od czego to moze byc. Moze dzidzia nie jest poprostu glodna. Mowia ze dziecko sie nie zaglodzi i jak nie chce jesc to nie wciskac na sile ale ja nie wiem. Na twoim miejscu zmienilabym lekarza.:tak:

reklama
Kobity pomózcie mi :Kiedy odwaracamy materacyk gryką do góry tzn. teraz ma na niej leżec czy dpoiero po 6 miesiącu jak to jest?Potem bedzie jeszcze ciezsza i wydaje mi sie ,ze te łupiny będą ja gnieść:baffled:

Ja pomimo ,ze podaję modyfikowane mleko to mam małej dawać wit. D .To podaję jak wciśnie mi sie o jedna kropla za dużo to na nasteopny dzień nie dostaje i już

Neverend a nie da rady zmienic lekarza albo choc na konsultacje pójsc gdzie indziej bo to faktycznie nie za dobrze .ale próbowałaś mleko tylko na spiocha dać a za dnia słoiki ?Bo mój syn jak posmakował słoików to o mleku nie chciał słyszeć :tak:Tylko w nocy mu robiłam mleko i z rana na spiocha dawałam bo tak to nie chciał .Zresztą moja mama mówiła ,że ja też bezmleczna byłam do tej pory jak poczuję zapach mleka to wymioruję.Najgorzej w przedzszkolu było

Do góry