reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie naszych maleństw- wizyty u lekarzy,szczepienia i wszystko z tym związane:)

przy drugim szczepieniu kazał mi lekarz dawać po dwie 5 dni w tygodniu- to troche dużo, chyba się do niego wybiore zapytać czy dalej tak dawać, dziekuje dziewczyny :)
Ja mojem mam dawac 3 krople dziennie(a daje Devikap),bo glowka z tylu zaczela sie miekka robic i splaszczec:baffled:...a ciemiaczko tez ma malutkie

reklama
Nie je od 7 rano. Ciągle płacze, wręcz się drze na widok butli.
Karmię ją tylko bebilonem 1. Nic do niego nie daję. Próbowałam kaszę,ale pluła, kleikiem też. Słoiki je normalnie, zwykle testuję po kilka dni.
Wysypka na jej prawym poliku i czole. Czerwone plamy a w nich kaszka.
Do tej pory jadła po 800-900ml na dobę, od tygodnia 500 - 700. Dziś jest tylko na 160ml. W nocy nie je po 12h, po kąpaniu nic nie je. Ostatni posiłek o 19.

Chogata z tego co pamiętam materacyk odwraca się po 6 miesiący :-)

Neverene ja wiem, ze byłaś z mała raz w szpitalu, ze nie je i teraz panikujesz jak mało zje. Ale córa od mojej sąsiadki (jest w wieku naszych dzieciaczków) też jej nie je. I lekarka zrobiła wszystkie badania wyszła, ze jest OK. Więc wyszło na to że dziecko po prostunie chce, a ze przybiera to kazała się nei martwić.

Nie je od 7 rano. Ciągle płacze, wręcz się drze na widok butli.
Karmię ją tylko bebilonem 1.
Wysypka na jej prawym poliku i czole. Czerwone plamy a w nich kaszka.
Do tej pory jadła po 800-900ml na dobę, od tygodnia 500 - 700. Dziś jest tylko na 160ml. W nocy nie je po 12h, po kąpaniu nic nie je. Ostatni posiłek o 19.
Ja nie mam pojecie,co ci poradzic...moze idz sie poradzic jakiegos innego lekarza

Dziewczyny co do vitD to ja polecam witamine D w kapsułkach, Nazywa sie VitaD i sprzedają ją bez recepty. W jednej kapsułce jest 400j.m.,wiec jest to standardowa dzienna dawka. Podając taką kasułke( ją sie wyciska do buzi dziecka oczywiście) przynajmniej nie ma możliwości przedawkowania. Mi tą VitaD przepisali w szpitalu i jej sie trzymam. Z tej samej serii podawalam tez witK. Naprawde polecam:)

Wiem Nat ze jest dobra,ja tez mialam w szpitalu taka przepisana,ale ona jest drozsza,niz ta co ja daje,bo moja kosztuje niecale 2 zl i tez bez recepty maz kupowal...a polecila mi ja pediatra wiec tez sie nie martwie ze jest gorsza....

ja dziąsła smaruje maścią Dentinox, mi lekarz zalecił 2 krople 5 dni w tygodniu D3 dlatego chyba że podawałam ją bezpośrednio do buzi a powinnam jak twierdzi lekarz z odrobiną mleka i chyba na tej podstawie zwiększył dawke bo głowa z tyłu twarda a ciemiaszko było 2 na 2, jutro się dokladnie zapytam czy to nie da dużo, swoją drogą też zdarza mi sie zapomnieć podać..

reklama
Kobitki pomóżcie,bo oszaleję. Już nie śpię, tylko nerwy i płacz.
Mania nie je po 12h, płacze, nie chce mleka, po kąpieli od tygodnia nic nie da sobie wcisnąć nawet łyżeczką. W nocy jak się obudzi też. Nie wiem co robić. Moja pediatra mnie wyśmiewa. A ja nie wiem. Poza tym ma jakąś czerwoną wysypkę na buzi... Pomocy....
Newerend ta wysypka to moze byc uczulenie na białko mleka krowiego.Mój synek ma skaze białkowa i własnie miał takie objawy jak piszesz.Zmien sobie pediatre,ja tak zrobiłam i skonczyły sie problemy ze synkiem.Ja podaje Bebilon Pepti(choc synek na poczatku wogóle mi nie chciał go pic,ale kilka dni i sie przekonał)Z tego co wiem to dziecko ze skaza to albo jest naokragło głodne(tak było w moim przypadku)albo nie chce jesc wcale.Tak bynajmniej wytłumaczyła mi to moja lekarka.

Do góry