reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i uroda w ciąży

die_perle rób sobie rób:) odrazu będziesz miec lepsze samopoczucie:) poprosisz o relaksujaca muzyczke to sie kimniesz:) mnie nie raz sie to zdarzyło ;)

reklama
W pierwszej ciązy smarowałam od samego początku (i to nawet regularnie) - najpierw bella mama i perfecta (co akurat spotkałam) i i tak zaczęły się pojawiać rozstępy - przerzuciłam się na wyższą półkę cenową czyli pharmaceris - jedyne co zyskałam, to straszliwe uczulenie, po którym zostałam przy oliwce.
Po porodzie zaopatrzyłam się w serum z palmersa, ale tu już uczciwie - nie mam czasu na regularność, więc cudów nie ma co się spodziewać. Nie wiem, co zrobi z moim ciałem drugi dzidziuś, ale na razie od pępka w dół mamy małe dzieło picassa
wink2.gif

Mogę za to z całym sercem polecić coś do poczytania :tak:
W-oczekiwaniu-na-dziecko-Poradnik-dla-przyszlych-matek-i-ojcow_Heidi-Murkoff-Sharon-Mazel,images_big,23,978-83-7510-508-7.jpg

Ja mam chyba taką samą tylko starsze wydanie z 1993 roku :) rzeczywiście nie jest zła :) o taką mam:
http://img16.tablica.pl/images_tabl...cko-zdrowie-i-rozwoj-pozostale-dla-dzieci.jpg

Pannacota ja dokładnie też tę wersję miałam :tak:

A moje rozstępy zyskały miano płomieni - jak romantycznie nazwał je M (o co w życiu bym go nie podejrzewała :-))

Dziewczyny farbujecie włosy??? ja slyszalm ze najlepiej wstrzymac sie do konca 12 tygodnia z farbowaniem?

Podobno wdychanie amoniaku może źle wpłynąć na przyszła mamę. Zdania są podzielone. Ja pofarbuję dopiero przed ślubem w maju, ale ja farbuję na kolor swój naturalny, żeby wzmocnić. Zawsze możesz farbą bez amoniaku pofarbować :)

ja nie farbuje mam naturalny kolor włosów :) moze po ciąży pomysle o przejsciu na jasny blond :)

die_perle mój lekarz powiedział, żebym się na razie wstrzymała z farbowaniem włosów. Ale mam nadzieję, że jak się skończy I trymestr to mi pozwoli bo nie cierpie swojego koloru włosów i farbuje się na rudy :) póki co mam już duuuży odrost :-(

Hej dziewczyny, macie rację z farbowaniem w ciąży. Ja farbuję włosy na jasny blond, tak więc jest to u mnie nieuniknione z powodu dość widocznego odrostu oraz faktu,że moje naturalne włosy mi się od nasady okropnie tłuszczą. Zafarbowałam włosy 2 tygodnie temu (byłam w 6tygodniu ciąży), no i kolor nie do końca wyszedł taki,jak powinien. Farby użyłam tej samej, co zawsze, tak więc zrzucam winę na hormony :p Na szczęście są płukanki, które uratowały sprawę :) Nie wiem jak się ma sprawa w przypadku ciemnych kolorów, ale z pewnością mogą wyjść różne wariacie na głowie :p

reklama
dziamdziaki a nie bałaś się farbować włosów? mój lekarz powiedział, że to są toksyny i one przenikają przez skórę więc ja się na razie wstrzymuje z farbowaniem

Do góry