reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Fajna sprawa, od rozmiaru 4 są trochę inne te pieluszki happy (3d flexi czy jakoś tak;-)) niż mniejsze rozmiary, więc może akurat te nie będą uczulać. Miałabyś dużą oszczędność na pieluchach:tak:

reklama
Dziewczyny, ja tak z innej beczki: myjecie dzieciom ząbki już szczoteczką, czy jeszcze tą nakładką na palec? I czy myjecie już pastą? Jeśli tak to jaką polecacie? U nas Pola ma co prawda 2 zębolki na dole i 4 na górze, ale na razie myję jej jeszcze tą nakładką Canpola na palec.. Zresztą trudno nazwać to 'myciem'.. :) Trochę jej 'poszoruję' zęby na dole, a ona już zaczyna mnie gryźć.. Z górą to samo - zresztą tam to ma w zasadzie dwie jedynki, a na miejscu dwójek to takie 'kropeczki', które jakoś pomału rosną.. Duzo wolniej niż jedynki..

Dziewczyny, ja tak z innej beczki: myjecie dzieciom ząbki już szczoteczką, czy jeszcze tą nakładką na palec? I czy myjecie już pastą? Jeśli tak to jaką polecacie? U nas Pola ma co prawda 2 zębolki na dole i 4 na górze, ale na razie myję jej jeszcze tą nakładką Canpola na palec.. Zresztą trudno nazwać to 'myciem'.. :) Trochę jej 'poszoruję' zęby na dole, a ona już zaczyna mnie gryźć.. Z górą to samo - zresztą tam to ma w zasadzie dwie jedynki, a na miejscu dwójek to takie 'kropeczki', które jakoś pomału rosną.. Duzo wolniej niż jedynki..

Używam pasty Nenedent i nakładam ją na szczoteczkę, którą kupiłam w aptece. Maluch dostaje ją do gryzenia w czasie zakładania pieluchy po kąpieli. Szczoteczkę mamy Jordan 0-2, o taką:

jordan-szczoteczka-step-by-step-0-2-soft-dla-dzieci.jpg
Mam tylko jedno pytanie -podajecie dzieciom fluor? Bo pasta jest bez niego i dla dzieci, które zażywają go doustnie. Muszę przy najbliższej okazji zapytać o to pediatrę, bo chciałabym żeby zęby malucha były jak najlepiej zabezpieczone.

Dziewczyny jak to jest z siuśkami u Waszych maluchów? Kamil ostatnio strasznie mało sika, po całej nocy ok 10-12 godzinach jego pampers jest praktycznie słuchy a jeszcze niedawno był cały nabombany. Zastanawiam się czy to normalne czy raczej niepokojące.

Dziewczyny jak to jest z siuśkami u Waszych maluchów? Kamil ostatnio strasznie mało sika, po całej nocy ok 10-12 godzinach jego pampers jest praktycznie słuchy a jeszcze niedawno był cały nabombany. Zastanawiam się czy to normalne czy raczej niepokojące.

hmmm cieżko cokolwiek doradzić bo Gaja to wiecznie siedz na bombie a pije duzo czy srednio??

w ciagu dnia tez mało sika? Jeśli tylko po nocy pieluszka nie napełniona to nie masz się czym martwić, w tym wieku dzieci już w nocy tak nie siusiają. Chorował Kamil ostatnio? Mój łukasz po chorobie dzień czy dwa mało sikał.

reklama
Do góry