reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

reklama
anecznik a ile razy dziennie dokarmiasz go?

Z tym jest różnie czasem jedna butelka czasem nawet trzy. W zasadzie to zależy czy mam ściągnięte mleko lub ile udało mi się ściągnąć. Niestety wymagania małego rosną a mleka w cyckach nie przybywa :-( :-( Jeśli uda mi się jeszcze z miesiąc karmić "naturalnie" to będzie rewelacyjnie biorąc pod uwagę tą ilość mleka :-(

Ale gafa w zasadzie to użalanie się powinnam wpisać w wątku o karmieniu :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Anecznik, a ile dziennie odciągasz mleka...ja swoim karmie w dzień a w nocy mały dostaje sztuczne...ja tak jak ty przegrałam walkę o karmienie. I też widze, żźe już długo nie uda mi się karmić bo mleka jakoś tak mało jest.

Staram się co 2-3 godziny. Po 2 godzinach odciągam ok 60ml :-( (kiedyś to tyle odciągałam z jednego cycka) w nocy też odciągam ale rzadziej, kiedy się mały obudzi to go nakarmię przewinę i odciągnę a potem spać :-) jakoś w nocy więcej udaje mi się wyciągnąć może dlatego że wcześniej śpię i nie stresuję się karmieniem małego.

Czyli wychodzi na to że nasze dystrybutory mają podobną pojemność :-) tyle że moja nie rośnie w raz z dzieckiem :-D

Jak myślicie czy mieszając mleko naturalne ze sztucznym mogę zaszkodzić maluchowi?? To nowe mleko jest nie zjadliwe i maluch nim pluje a mojego nie zawsze starcza więc wpadłam na pomysł by mieszać. Mleka będzie więcej a jego smak nie taki okropny jak tego sztucznego.

jeju też nie wiem czy można mieszać.chociaż w żołądku i tak mu sie wymiesza. więc nie wiem.

Mój Synek zazwyczaj po butli z moim mlekiem dostaje jeszcze mleko modyfikowane i nic się nie dzieje, więc może jakby te mleka już wymieszane były w butli a nie chwilę potem w żołądku to też nic by nie było ;-)
Eh, zazdroszczę Wam, bo moje cyce jakąś mniejszą pojemność mają. O 100-140 ml na raz co 3 godziny to mogę pomarzyć, ale to pewnie wina tego, że za rzadko odciągam. Muszę nad tym popracować ;-)

Teraz kupuje Nutramigen ze względu na tą domniemaną skazę białkową. W smaku jest okropne do tego stopnia że kiedy mały nie dopije to wylewam do tej pory miałam NAN1 i często dopijałam za niego :-D w końcu to zdrowe mleczko :-D A to nowe to nawet zapach ma odrzucający fee, wcale się nie dziwię że nie chce pić :-D

nadika - nie wiem, czy akurat o to pytasz, ale mój dzidziak ma powiekszone piersi. Wg lekarza to normalne, bo wraz z mlekiem przekazujemy hormony kobiece. Z czasem zaniknie, u mnie już praktycznie się unormowało

reklama
Teraz kupuje Nutramigen ze względu na tą domniemaną skazę białkową. W smaku jest okropne do tego stopnia że kiedy mały nie dopije to wylewam do tej pory miałam NAN1 i często dopijałam za niego :-D w końcu to zdrowe mleczko :-D A to nowe to nawet zapach ma odrzucający fee, wcale się nie dziwię że nie chce pić :-D

oj to mleko faktycznie jest okropne, zapachem podobne do śmierdzącego pokarmu moich rybek:eek::eek::eek:

Do góry