reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Moze glupie pytanie ale jak wy poznajecie ze w kupce jest sluz?? Ona jest na moje zawsze taka lepka i troche ciagnaca sie, wiec nie wiem czy jakby w niej sluz byl to by to jakos wyraznie sie roznilo od normalnej kupy...
Tez czytalam ze w kupce moze pojawic sie ropa :szok: ale jak ja zobaczyc skoro tam pelno grudek mleka i kolor tez zazwyczaj jasny :baffled:
Tak mnie naszlo dzis rano na filozofanie nad kupa bo mala sie ufajtala po pachy i szorowalam ja pod kranem pare minut :-)

reklama
Hwj dziewczyny, moj synus ma 3 tyg.i dwa dni temu wyczolam guzka pod lewa piersia. Lekarz mi powiedzial ze to zmiany hormonalne od mojego mleka i ze tak moze miec do 3 miesiaca. Czy ktos sie z tym spotkal, a i jeszcze chcialam sie zapytac jak dbacie o pupki swoich maluszkow bo Natanek jest bardzo odpazony chodz przewijam go bardzo czesto po czym przemywam i smaruje sudocream za kazdym razem. Wietrzenie tez nie pomaga!!

jeśli chodzi o pupę to ja stosowałam krem Alantan Plus i na odparzenia spisał się rewelacyjnie (już po 1 dniu były efekty), jeśli stosujesz chusteczki nawilżające to radze z nich zrezygnować i pupę przemywać przegotowaną wodą no i jak najczęśćiej wietrzyć.
Mój synek też ma na imię Natan :)

Ja tez stosuje Alantan Plus ( wcześniej miałam Linomag, ale Alantan jakoś bardziej mi pasuje:tak:), odparzenia pupy jeszcze nie doświadczyliśmy i oby tak dalej:-D, smaruje pupę nim za kazdym razem, a chusteczek nawilżających używam Nivei. Jedyne odparzenie jakie miała to na szyjce ale Alantan szybko sobie z tym poradził:-D

Hej przepraszam ze tak tylko na chwile ale mam brak neta i pisze z doskoku od kuzynki meża czy u któregos malucha pojawila sie juz ciemieniucha?

jesli tak to co stosujecie?

Hej przepraszam ze tak tylko na chwile ale mam brak neta i pisze z doskoku od kuzynki meża czy u któregos malucha pojawila sie juz ciemieniucha?

Ja słyszałam że dobry jest specyfik po nazwą OLEJUSZKA:)badz standardowo jak to stosowało się od x lat oliwka i sczotkowanie włosków;)

U nas jest już od dłuzszego czasu(własciwie jak zaczeły się te upały) i to sporo bo młody ma długasne włosy.
Ja smaruje główke oliwka płatkiem kosmetycznym na kilka minut przed kapiela a potem grzebykiem to wyczesuje i w kąpieli normalnie myje małemu głowe szamponem NIVEA
Natomiast lekarka jak bylismy na szczepieniu przepisała nam maść LOCOID-Locoid - Atopowe Zapalenie Skóry
przepisywała mi ja tez dla Pauliny ale ani wtedy ani teraz jej nie kupowałam bo wiem ze oliwka nam wystarczy

jeśli chodzi o pupę to ja stosowałam krem Alantan Plus i na odparzenia spisał się rewelacyjnie (już po 1 dniu były efekty), jeśli stosujesz chusteczki nawilżające to radze z nich zrezygnować i pupę przemywać przegotowaną wodą no i jak najczęśćiej wietrzyć.
Mój synek też ma na imię Natan :)

Dziewczyny dziekuje za rady, odparzenia znikaja. Rzeczywiscie zaczelam przemywac pupke woda i wietrzyc. Zrezygnowalam tez z sudocream-u.

Nadika tak prawde mowiac to imie dla mojego bobaska wybralam po przeczytaniu na forum tematu o rozpakowanych czerwcowkach i tam pisalo ze ty masz Natanka. Strasznie mi sie spodobalo i moj synus tez ma tak na imie. A ty jak wpadlas na taki pomysl??

u nas póki co nie ma tego problemu ale przerabiałam to z córą i pomogła właśnie oliwka, smarowałam nią główkę zakładałam na to czapeczkę bawełnianą na kilka, kilkanaście minut przed kąpielą, później tylko wystarczyło wyczesać i umyć główkę, pomogło i szybko minęło

reklama
Przetrwałam pierwszy tydzień ze skazą białkową młodego. Niby wyklucza się tylko 2 produkty bo mleko i jajka ale wiążę się to z taką masą zakazanych rzeczy że nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy. Na dzień dzisiejszy to "zabiłabym" za szklankę mleka :-( lub lody :-(

Od początku coś było nie tak najpierw walka o karmienie piersią, którą przegrałam, ale cóż pogodziłam się już z tym. Teraz odciągam pokarm i tylko dokarmiam modyfikowanym (które od kiedy lekarka mu zmieniła to pije z takim obrzydzeniem, że aż mi go szkoda) ale przypałętała się ta skaza i dieta (jak dla mnie ostra dieta bowiem mleko i jego przetwory to ja uwielbiam więc nie wiem ile wytrzymam). Nie tak sobie wyobrażałam karmienie małego. Mam nadzieje że przy następnym dziecku będzie już bezproblemowo :-)

To się wyżaliłam.

Do góry