reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Hwj dziewczyny, moj synus ma 3 tyg.i dwa dni temu wyczolam guzka pod lewa piersia. Lekarz mi powiedzial ze to zmiany hormonalne od mojego mleka i ze tak moze miec do 3 miesiaca. Czy ktos sie z tym spotkal, a i jeszcze chcialam sie zapytac jak dbacie o pupki swoich maluszkow bo Natanek jest bardzo odpazony chodz przewijam go bardzo czesto po czym przemywam i smaruje sudocream za kazdym razem. Wietrzenie tez nie pomaga!!
Przede wszystkim musisz krem nałożyć na suchą pupę....ja polecam bepanthen;)

reklama
Hwj dziewczyny, moj synus ma 3 tyg.i dwa dni temu wyczolam guzka pod lewa piersia. Lekarz mi powiedzial ze to zmiany hormonalne od mojego mleka i ze tak moze miec do 3 miesiaca. Czy ktos sie z tym spotkal, a i jeszcze chcialam sie zapytac jak dbacie o pupki swoich maluszkow bo Natanek jest bardzo odpazony chodz przewijam go bardzo czesto po czym przemywam i smaruje sudocream za kazdym razem. Wietrzenie tez nie pomaga!!

Mój też przy stosowaniu sudokremu miał odparzenia więc przeszłam na linomag i jest dobrze, jak jest upalnie i skórka robi się bardziej czerwona to wietrzę pupkę, bardzo to pomaga.

Anecznik Erciowi ropialo najpierw prawe oczko przemywalam rumiankiem tak prze 2 tyg potem zaczelo ropiec tez lewe przez tydzien i wkoncu lekarka powiedziala zeby masowac kanaliki ale on akurat juz puszcza lezki wiec stwierdzila ze to moze byc jakas bakteria ktora przeniosla sie do drugiego oczka , przepisala neomecyne . Mielismy ja przez tydzien dawac do oka !!! trudne do wykonania prze ten caly tydzien moze udalo sie tak ze 3 razy !! pozostale to byly smarowane rzesy z proba wmasowania do oka wiec przedluzylismy tyo do 10 dni, teraz tylko troszecze pozostalo tego ropienia wydaje mi sie ze juz sie konczy

Anecznik Erciowi ropialo najpierw prawe oczko przemywalam rumiankiem tak prze 2 tyg potem zaczelo ropiec tez lewe przez tydzien i wkoncu lekarka powiedziala zeby masowac kanaliki ale on akurat juz puszcza lezki wiec stwierdzila ze to moze byc jakas bakteria ktora przeniosla sie do drugiego oczka , przepisala neomecyne . Mielismy ja przez tydzien dawac do oka !!! trudne do wykonania prze ten caly tydzien moze udalo sie tak ze 3 razy !! pozostale to byly smarowane rzesy z proba wmasowania do oka wiec przedluzylismy tyo do 10 dni, teraz tylko troszecze pozostalo tego ropienia wydaje mi sie ze juz sie konczy

Ja wiem, że rumiankiem nie wolno bo wysusza....najlepsza jest sól fizjologiczna;)

Kamilowi już nie ropieje oczko, przeszło samo z siebie po dwóch dniach a przemywałam tylko przegotowaną wodą. Wydaje mi się więc że ropiało na skutek jakiegoś urazu może coś mu wpadło do oka lub sam się uderzył bo tak tymi rękoma wyma****e :-)

Co do pupy to my smarujemy linomagiem (od święta kremem z Hippa) a na odparzenia tylko mąka ziemniaczana żadna chemia i efekty świetne :-) Sudocrem to kompletnie się nie sprawdził nie mówię że była gorzej ale na pewno nie przynosił poprawy przy odparzeniu.

Dziewczyny próbuję oczyścić nosek synkowi, używam do tego celu sterimaru(roztwór soli morskiej) i wysysam aspiratorem, ale nadal słyszę, że coś mu "jeździ" w nosku i przeszkadza w oddychaniu, prosze powiedzcie co jeszcze mogę zrobić, żeby mu to wszystko oczyścić dokładnie, bo już nie moge słuchać tego dźwięku!!!

Może spróbuj ten sterimar psiknąć i zostawić na jakiś czas a dopiero później spróbować oczyścić. Jeżeli widzisz że w nosku jest "coś" a nie możesz tego wyciągnąć aspiratorem to polecam patyczek do uszu (ten normalny dla dorosłych) i wprowadzić go do noska tak jakby wkręcając go :)

Może spróbuj ten sterimar psiknąć i zostawić na jakiś czas a dopiero później spróbować oczyścić. Jeżeli widzisz że w nosku jest "coś" a nie możesz tego wyciągnąć aspiratorem to polecam patyczek do uszu (ten normalny dla dorosłych) i wprowadzić go do noska tak jakby wkręcając go :)

własnie ja odrazu po psiknięciu tej wody oczyszczałam, spróbuję poczekać i jeszcze wymyśliałam żeby go na brzuszek położyć na chwilkę, to może spłynie

reklama
Dziewczyny próbuję oczyścić nosek synkowi, używam do tego celu sterimaru(roztwór soli morskiej) i wysysam aspiratorem, ale nadal słyszę, że coś mu "jeździ" w nosku i przeszkadza w oddychaniu, prosze powiedzcie co jeszcze mogę zrobić, żeby mu to wszystko oczyścić dokładnie, bo już nie moge słuchać tego dźwięku!!!

własnie ja odrazu po psiknięciu tej wody oczyszczałam, spróbuję poczekać i jeszcze wymyśliałam żeby go na brzuszek położyć na chwilkę, to może spłynie
Bardzo dobry pomysł :tak: mi lekarka tak kazała robic jak Fifi pod koniec czerwca załapał wirusa od Pauliny.
Tylko nie ściągaj mu zbyt czesto tym aspiratorem, bo im wiecej sciągasz tym wiecej tego mu spływa spowrotem ja tak robiłam i babrałam sie z katarem 2 tyg :wściekła/y: a jak zaczełam kłaść go na brzuszku i sciagac co jakiś czas to katarzyska pozbyłam się raz dwa

Aaaaa nie polecam wkładania patyczków:no: bo możesz uszkodzić mu błonke w nosie już lepiej zwinac troche waty i tym leciutko oczyścić lub rozkiem chusteczki nasaczonym woda

Do góry