reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

a jak wygląda takie badanie bioderek? Długo trwa? dzieko jest jakoś unieruchamiane?
Pozdrawiam
dzisiaj byłam u ortopedy na usg bioderek, poszło szybciutko i sprawnie :)
kontrola za 6 tygodni :)
badanie wyglada w ten sposób, że maja leżała na boku, raz jednym, raz drugim a doktor robi szybciutko usg
bez bólu i łez :)
to pikuś w porównaniu z okulistą i szczepieniami

reklama
mojemu Malemu wszedzie schodzi skora
mama na to mowi opierzanie a polozna radzila przeczekac i niczym nie smarowac
dalam kilka razy troche oliki ale niewiele pomogla

dziewczyny czy waszym dzieciaczkom też schodzi skórka z czoła? czym ją pielęgnujecie?
Mojej schodzi z nóżek i rączek, pediatra powiedział by niczym nie smarować, złuszczy się i nie będzie śladu. W ogóle i położna i lekarz mówili by nie przesadzać z kosmetykami, najlepiej nie smarować niczym jeśli nie ma potrzeby. Nawet na pupę nie trzeba nic tylko pamiętać o częstej zmianie pieluszek. I używam tylko do kąpieli troszkę płynu i oilatum, a Wy?

Mojej schodzi z nóżek i rączek, pediatra powiedział by niczym nie smarować, złuszczy się i nie będzie śladu. W ogóle i położna i lekarz mówili by nie przesadzać z kosmetykami, najlepiej nie smarować niczym jeśli nie ma potrzeby. Nawet na pupę nie trzeba nic tylko pamiętać o częstej zmianie pieluszek. I używam tylko do kąpieli troszkę płynu i oilatum, a Wy?

Ja smaruje pupę raz na parę dni - zalecenie położnej

Kąpię ją w emalium czy jakoś tak, smaruje kremem emalium też raz na tydzień

A ta złuszczająca się skóra zniknie - nie ma się czym martwić

Zastanawiam się jak Wasze maleństwa układają główkę. Ja jak kładę Natana na wznak to główkę przechyla albo na prawą albo na lewą stronę. Czy Wasze maleństwa trzymają główkę na wprost czy też mają na lewej lub prawej stronie?? Natan nie chce jejtrzymać na wprost.

reklama
mojej córci tez schodziła skórka po porodzie z nózek i raczek, nie kazali smarowac - samo zniknęło teraz złuszcza jej sie na czole i ciemiaczku a;e to tez normalne podobno- tzw ciemieniucha , smaruje oliwka 2x dziennie i juz prawie znikło.
napiszcie do jakich lekarzy w jakich terminach chodzicie z dziecmi?????

Do góry