reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Dziewczyny czy planujecie jakieś dodatkowe szczepienia typu rotawirusy i pneumokoki. A mamusie, które już maja dzieci czy szczepiłyście i rzeczywiście zabezpieczyły one maleństwa?
Ja planuję tylko podstawowe ponieważ szczerze mówiąc nie stac mnie na te skojarzone;(Ale do podstawowych dorzucę rotawirusy i pneumokoki
Dziewczyny czy planujecie jakieś dodatkowe szczepienia typu rotawirusy i pneumokoki. A mamusie, które już maja dzieci czy szczepiłyście i rzeczywiście zabezpieczyły one maleństwa?
Ja planuje na oba,ale nie te orginalne,bo one strasznie drogie sa .
nad rotawirusem się zastanawiamy a na pneumokoki na pewno zaszczepimy. Szymek też był zaszczepiony na pneumokoki i na szczęście bo w tamtym roku załapał pneumokoki w przedszkolu i dzięki temu że był szczepiony przeszedł to bez powikłań
My będziemy szczepić 6w1 (Infanrix hexa)oraz pneumokoki (Synflorix lub Prevenar). Nad rotawirusem się jeszcze zastanawiamy, ale raczej odpuścimy...w sumie nie ma pewności co do jakości odpowiedzi immunologicznej po szczepieniu.
Co do Oilatum - my używamy Oilatum soft - 1 nakrętka wlana do wody w wanience.
My będziemy szczepić 6w1 (Infanrix hexa)oraz pneumokoki (Synflorix lub Prevenar). Nad rotawirusem się jeszcze zastanawiamy, ale raczej odpuścimy...w sumie nie ma pewności co do jakości odpowiedzi immunologicznej po szczepieniu.
a czym potem smarujesz ciałko po kąpieli? Mi to Oilatum poleciła położna bo małej się łuszczy skóra.
reklama
Dziewczyny powiedzcie mi czy ja mam ten pepek tak odginac i wszedzie smarowac ? nawet jak wygne ten juz z wierzchu i on jest suchy,a tam dalej jakby mokry to dalej tam tez smarowac? bo ja sieboje,ze jak tak wyginam to go to boli