reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Zdrowa ciąża po dwóch poronieniach

reklama
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanko jakie witaminki przyjmowaliście przy staraniach ? Ja.biore kwas foliowy Wit.D3 magnez a mąż kwas foliowy multiprosti i cynk.

Szczerze? Nic.
Pierwsza ciąża mnie totalnie zaskoczyła.
Po poronieniu nie miałam głowy do witamin i stwierdziłam „pier…le, nie robię”. Wiec tez niczego nie brałam.
Potem jak się już dowiedziałam o ciazy to brałam folic i komplet witamin dla ciężarnych.
A w drugiej udanej ciazy mogłam brac tylko folic, bo witaminy mi nie przechodziły przez gardło. Miałam odruch wymiotny.
Dzieci zdrowe.

Witaminy są dobre dla człowieka. Pozwalają się upewnić, ze wszystko funkcjonuje w miarę poprawnie. Ale same w sobie nie przyspiesza wyniku starań. Krotko mówiąc, od samych witamin nikt nie zajdzie w ciąże.
Ale jesli branie witamin zrobi się nawykiem to nic w tym złego. Ja biorę od lat regularnie i widzę znacząca poprawę.

Kupiłam Kochana ten sam zestaw dzis rano bo czytałam dobre opinie na necie napisz mi kiedy sobie co bierzesz co na wieczór a co rano ?
Ja biorę ovarin 1 rano, drugi wieczorem, tak samo olej z wiesiołka
A resztę biorę po obiedzie
Ale szczerze mówiąc nie wiem czy to są prawidłowe pory. Ja zawsze byłam słaba w regularnym przyjmowaniu leków i suplementów, więc i tak uważam to za sukces, że nauczyłam się codziennie 😄

Witaminy są dobre dla człowieka. Pozwalają się upewnić, ze wszystko funkcjonuje w miarę poprawnie. Ale same w sobie nie przyspiesza wyniku starań. Krotko mówiąc, od samych witamin nikt nie zajdzie w ciąże.
Ale jesli branie witamin zrobi się nawykiem to nic w tym złego. Ja biorę od lat regularnie i widzę znacząca poprawę.

Oj tak zgadzam się....od witamin w ciążę nikt nie zajdzie ale pomagają przy dłuższym stosowaniu tak uważam...żyjemy w takich czasach że mało ich w pokarmie i napewno nie zaszkodzą tylko mogą pomóc. Zawsze coś brałam i mam to w nawyku tylko teraz poszerzyłam skład 😊

reklama
Ja biorę ovarin 1 rano, drugi wieczorem, tak samo olej z wiesiołka
A resztę biorę po obiedzie
Ale szczerze mówiąc nie wiem czy to są prawidłowe pory. Ja zawsze byłam słaba w regularnym przyjmowaniu leków i suplementów, więc i tak uważam to za sukces, że nauczyłam się codziennie 😄
Zapomniałam zapytać w aptece zawsze rano brałam po śniadaniu ale teraz jest ich troszkę więcej więc myślę jak je rozłożyć w ciągu dnia 😆 i zapytam w czwartek mojej ginekolog na wizycie ;) dziękuję za odpowiedź 😘

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry