reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowa ciąża po dwóch poronieniach

dziękuję 😘 serduszko było na USG, dzisiaj w nocy obudziłam się tak potwornym bólem i czarna krwią..wiadomo, co przyszło mi na myśl..na izbie okazało się, że dzidzia ok, serduszko pięknie bije 140u/min. Okazało się właśnie, że jest nieduży (uff) krwiaczek. Cykle mam bardzo nieregularne..m.in przez te nieudane ciąże. Ale wiem, że w tej ciąży owulację miałam odrazu po miesiączce (ostatnia 30.06)
Witaminy i kwas foliowy biorę od grudnia nieprzerwanie. Po pozytywnym teście zaczęłam brać luteinę 2x100, pro forma..dla lepszej psychiki po wcześniejszych nieudanych próbach.

Pozdrawiam również ❤️
No to bardzo się cieszę że jest dobrze z dzieciątkiem bo nieżle się musiałaś wystraszyć w nocy :( kurcze ja też musiałam mieć owulacje zaraz po miesiączce chociaż już sama niewiem bo biorę ten Ovarin i mam dużo tego śluzu zaraz po okresie i prawie do połowy cyklu a lekarz mi powiedział w połowie że już była owu. No nic bardzo 3 mam kciuki odpoczywaj dużo i będzie wszystko dobrze 🥰

reklama
To dobrze, że ci skrócił :) właśnie ma takie działanie, że ma polepszyć jakość jajeczka i uregulować cykle
skrócił dni okresu a wydłużył cykle ...miałam 31 dniowe teraz mam 35dni więc owu około 21dc a ja miałam chyba w 10/11dc ...masakra z tymi wyliczeniami :D

skrócił dni okresu a wydłużył cykle ...miałam 31 dniowe teraz mam 35dni więc owu około 21dc a ja miałam chyba w 10/11dc ...masakra z tymi wyliczeniami :D
Aaa to źle odczytałam 😄 to takie objawy są ponoć na początku jego brania w ciągu pierwszych 3 msc, choć nie u wszystkich kobiet.
Ale może lepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem.

Próbowałaś mierzyć temperaturę? Ja nie stosowałam testów owulacyjnych, nigdy też jednoznacznie nie mogłam zaobserwować objawów a w określeniu najlepszych dni na poczęcie pomogła mi kontrola temperatury i przenoszenie wyników na wykres w aplikacji.

U mnie ponad 3 miesiące od poronienia, w piątek zażyłam ostatnią tabletkę anty. Pomimo strachu, lęku, rozpoczynam starania w najbliższym cyklu.

Heeej, ja pierwszą ciąże poroniłam w 9 tygodniu, serduszko przestało bić i miałam łyżeczkowanie, w drugą ciąże zaszłam po 9 miesiącach od poronienia ale w 5-6 tygodniu poroniłam w domu samoistnie, miesiąc po tym zaszłam w 3 ciąże i obecnie jestem w 37 tygodniu i czekam na rozwiązanie 🙂 zrobiłam kilka polecanych badań, podczas starań brałam acard a pozniej juz od pozytywnego testu heparynę po konsultacjach z hematologiem 😌
Ja poroniłam 3 lipca 2024 i miałam lyzeczkowanie czekam na badania histopatologicznego i zobacze co powie lekarz bo chce mieć jeszcze dziecko dzis mija tydzień jak poroniłam ciężko mi się z tym pogodzić nie wiem jak sobie z tym radzić

Ja poroniłam 3 lipca 2024 i miałam lyzeczkowanie czekam na badania histopatologicznego i zobacze co powie lekarz bo chce mieć jeszcze dziecko dzis mija tydzień jak poroniłam ciężko mi się z tym pogodzić nie wiem jak sobie z tym radzić
Bardzo Ci współczuje, wiem co przechodzisz, sama jestem po dwóch poronieniach pod rząd.
Tutaj potrzebny jest czas który ukoi ból

Do góry