reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowa ciąża po dwóch poronieniach

reklama
Ja miałam w lutym puste jako płodowe. Następnie w drugim cyklu zaszłam w ciążę - poroniłam zanim pojawił się zarodek. Badania ok, męża też. Obecnie jestem w trzeciej ciąży, 7 tydzień, wszystko ok, poza małym krwiakiem

BARDZO MI PRZYKRO
Hej :) ciąża była, ale znowu poroniona :(
A u ciebie?
:( bardzo bardzo mi przykro i przytulam Cię mocno ....
a mogę wiedzieć w którym tygodniu poroniłaś ? miałaś łyżeczkowanie ? i to już 3 strata ? dobrze pamiętam?
U mnie póki co cisza...byłam w tym miesiącu u lekarza na monitoring owulacji, cykle mam 35 dniowe wiec byłam w 14 dc bo myślałam że jestem przed ale lekarz mi oznajmił że już po owu jest , z lewego jajnika parwidłowa..więc przepisał leki na stymulacje owu w kolejnym cyklu i około 11dc wizyta i wtedy zobaczymy co z tą owulacją......oczywiście dał nadzieje że skoro była prawidłowa w tym cyklu to może się udało ale ja szczerze pomału trace nadzieje ..jestem tydzień przed okresem więc zobaczymy .

super i gratuluję <3 było na usg serduszko ? czyli 3 ciąża w ciągu roku ,a ile wcześniej się staraliście ? ilu dniowe masz cykle ? brałaś jakieś witaminki ?pozdrawiam Serdecznie

Ja miałam w lutym puste jako płodowe. Następnie w drugim cyklu zaszłam w ciążę - poroniłam zanim pojawił się zarodek. Badania ok, męża też. Obecnie jestem w trzeciej ciąży, 7 tydzień, wszystko ok, poza małym krwiakiem
super i gratuluję <3 było na usg serduszko ? czyli 3 ciąża w ciągu roku ,a ile wcześniej się staraliście ? ilu dniowe masz cykle ? brałaś jakieś witaminki ?pozdrawiam Serdecznie

BARDZO MI PRZYKRO

:( bardzo bardzo mi przykro i przytulam Cię mocno ....
a mogę wiedzieć w którym tygodniu poroniłaś ? miałaś łyżeczkowanie ? i to już 3 strata ? dobrze pamiętam?
U mnie póki co cisza...byłam w tym miesiącu u lekarza na monitoring owulacji, cykle mam 35 dniowe wiec byłam w 14 dc bo myślałam że jestem przed ale lekarz mi oznajmił że już po owu jest , z lewego jajnika parwidłowa..więc przepisał leki na stymulacje owu w kolejnym cyklu i około 11dc wizyta i wtedy zobaczymy co z tą owulacją......oczywiście dał nadzieje że skoro była prawidłowa w tym cyklu to może się udało ale ja szczerze pomału trace nadzieje ..jestem tydzień przed okresem więc zobaczymy .
Nie, u mnie to dopiero 2 ciąża :)
Poroniłam w 5 tc więc to była ciąża biochemiczna i oczyściłam się sama w domu :) przez wakacje zrobiłam sobie przerwę od supli, od testów owu, od wizyt u lekarza a od września mam zamiar zacząć od nowa bo głowa już odpoczęła :)

A ty nie trać nadziei🥰 możesz też odpocząć kilka cykli, głowa się oczyszcza

dziękuję 😘 serduszko było na USG, dzisiaj w nocy obudziłam się tak potwornym bólem i czarna krwią..wiadomo, co przyszło mi na myśl..na izbie okazało się, że dzidzia ok, serduszko pięknie bije 140u/min. Okazało się właśnie, że jest nieduży (uff) krwiaczek. Cykle mam bardzo nieregularne..m.in przez te nieudane ciąże. Ale wiem, że w tej ciąży owulację miałam odrazu po miesiączce (ostatnia 30.06)
Witaminy i kwas foliowy biorę od grudnia nieprzerwanie. Po pozytywnym teście zaczęłam brać luteinę 2x100, pro forma..dla lepszej psychiki po wcześniejszych nieudanych próbach.

Pozdrawiam również ❤️

Nie, u mnie to dopiero 2 ciąża :)
Poroniłam w 5 tc więc to była ciąża biochemiczna i oczyściłam się sama w domu :) przez wakacje zrobiłam sobie przerwę od supli, od testów owu, od wizyt u lekarza a od września mam zamiar zacząć od nowa bo głowa już odpoczęła :)

A ty nie trać nadziei🥰 możesz też odpocząć kilka cykli, głowa się oczyszcza
wiem, czasami trzeba odpocząć bo można zwariować , po 1 ciąży w tamtym roku odpuściłam na pół roku i zaszłam w kolejną ale też poroniłam no nie ma reguły , zobaczymy co teraz się okaże i może do końca roku też odpuszcze te tematy ....pozdrawiam Serdecznie i pisz jak będziesz w potrzebie.Witaminiki które mi poleciałaś biorę i lekarz też mi je zaakaceptował tylko ten Ovarin skróćił mi dni okresu do 3 , i zwykle tydzień przed miałam bolące piersi i brzuch teraz po prostu dostaje okres w 35 dniu cyklu ( już 3 miesiące pod rząd mam tak samo ) miałaś tak ? odczuwałaś jakieś zmiany po nim ?

reklama
wiem, czasami trzeba odpocząć bo można zwariować , po 1 ciąży w tamtym roku odpuściłam na pół roku i zaszłam w kolejną ale też poroniłam no nie ma reguły , zobaczymy co teraz się okaże i może do końca roku też odpuszcze te tematy ....pozdrawiam Serdecznie i pisz jak będziesz w potrzebie.Witaminiki które mi poleciałaś biorę i lekarz też mi je zaakaceptował tylko ten Ovarin skróćił mi dni okresu do 3 , i zwykle tydzień przed miałam bolące piersi i brzuch teraz po prostu dostaje okres w 35 dniu cyklu ( już 3 miesiące pod rząd mam tak samo ) miałaś tak ? odczuwałaś jakieś zmiany po nim ?
To dobrze, że ci skrócił :) właśnie ma takie działanie, że ma polepszyć jakość jajeczka i uregulować cykle

Do góry