reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdrowa ciąża po dwóch poronieniach

Hej Dziewczyny :) jestem właśnie po wizycie kontrolnej , wszystko ładnie się zagoiło , odbudowa endometrium idealna,pęcherzyk owulacyjny dojrzewajacy ,bardzo dużo śluzu czyli owulacja będzie prawidłowa. Strasznie się cieszę.Pani doktor nie ma na tą chwilę dla Nas pomyslu ponieważ badania w pakiecie rozszerzonym mamy już zrobione...nawet na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy również miałam robiony po pierwszym poronieniu o czym zapomniałam i również jest prawidłowy. Brać witaminki I starać się:) do września jeśli się nie uda to mąż ma powtórzyć fragmentacje nasienia i hba i ja mogę wtedy zrobić drożność bo przy okazji sprawdzą budowę macicy.A tak to wszystko super :) strasznie się cieszę 😘 pozdrawiam Was Serdecznie :)

reklama
Hej Dziewczyny :) jestem właśnie po wizycie kontrolnej , wszystko ładnie się zagoiło , odbudowa endometrium idealna,pęcherzyk owulacyjny dojrzewajacy ,bardzo dużo śluzu czyli owulacja będzie prawidłowa. Strasznie się cieszę.Pani doktor nie ma na tą chwilę dla Nas pomyslu ponieważ badania w pakiecie rozszerzonym mamy już zrobione...nawet na trombofilie i zespół antyfosfolipidowy również miałam robiony po pierwszym poronieniu o czym zapomniałam i również jest prawidłowy. Brać witaminki I starać się:) do września jeśli się nie uda to mąż ma powtórzyć fragmentacje nasienia i hba i ja mogę wtedy zrobić drożność bo przy okazji sprawdzą budowę macicy.A tak to wszystko super :) strasznie się cieszę 😘 pozdrawiam Was Serdecznie :)
To świetna wiadomość :)
Sama zastanawiam się, czy ciąża po dwóch poronieniach jest możliwa.
Pierwszy raz poroniłam we wrześniu 2020: 8 + 6 tydz. Drugi kilka dni temu: 6 + 1 (2). W obu przypadkach przestało bić serce.
Badań nie robiłam, poza baaaardzo podstawowymi. Próbuję dojść do siebie, znaleźć jakąkolwiek siłę... nadzieję.
Czas działa na moją niekorzyść. Mam 38 lat i nie mam dzieci.

To świetna wiadomość :)
Sama zastanawiam się, czy ciąża po dwóch poronieniach jest możliwa.
Pierwszy raz poroniłam we wrześniu 2020: 8 + 6 tydz. Drugi kilka dni temu: 6 + 1 (2). W obu przypadkach przestało bić serce.
Badań nie robiłam, poza baaaardzo podstawowymi. Próbuję dojść do siebie, znaleźć jakąkolwiek siłę... nadzieję.
Czas działa na moją niekorzyść. Mam 38 lat i nie mam dzieci.
Witam ....bardzo mi przykro i wiem co czujesz .....jak fizycznie czujesz się po poronieniu ? Krwawisz ? Masz bóle brzucha? Jest to bardzo ciężki temat ale musisz uwierzyć że się uda ....bardzo dobrze że w ogóle zachodzisz w ciążę bo kobietą nie udaje się nawet to a to świadczy o Twojej płodności dlatego nie możesz się poddać musisz zrobić badania i udaj się do dobrego ginekologa a najlepiej do kliniki leczenia niepłodności tam lekarze mają ogromną wiedzę i doświadczenie.Ja biorę witaminki mąż też cieszymy się każdym dniem zaplanowaliśmy urlop I staramy się od przyszłego cyklu ....teraz mam płodne tak jak mowila lekarka noi czuje to ....seks byl spontaniczny ale nie liczę że "coś " z niego będzie a jeśli będzie to super ...u Ciebie też tak będzie..mnie mama urodziła mając 38 lat mojego męża teściowa mając 42 więc glowa do góry znam mnóstwo kobiet w Twoim wieku i starsze które rodzą zdrowe dzieci 😘🥰🥰🥰

Hej Dziewczyny czekam jeszcze spokojnie do niedzieli i będę testować...Kurcze ale totalnie nic nie czuje ani na okres ani na ciążę czyli powiększone piersi czy pobolewanie brzucha...prócz średniego humoru i przeziębienia towarzyszacego mi już tydzień to kompletnie nic hmm daje około 5dni po terminie opóźnienia dziś jest drugi dopiero a do tygodnia jest to w normie chociaż przed lyzeczkowaniem miałam jak w kalendarzu ale różnie bywa ;) dam znać 😘

Hej Dziewczyny czekam jeszcze spokojnie do niedzieli i będę testować...Kurcze ale totalnie nic nie czuje ani na okres ani na ciążę czyli powiększone piersi czy pobolewanie brzucha...prócz średniego humoru i przeziębienia towarzyszacego mi już tydzień to kompletnie nic hmm daje około 5dni po terminie opóźnienia dziś jest drugi dopiero a do tygodnia jest to w normie chociaż przed lyzeczkowaniem miałam jak w kalendarzu ale różnie bywa ;) dam znać 😘
To czemu nie zatestujesz już dziś, skoro masz 2 dni po terminie?
Ogólnie nie do końca liczy się to ile dni po terminie, tylko ile dni po owulacji

Ile dni po terminie = możliwa spóźniona owulacja która biorę pod uwagę mogła się przesunąć dlatego czekam jeszcze :) jestem już w pracy do 20 jutro mam wolne więc kupie test i będę działać .Jakoś nie czuje ani w jedną ani w drugą stronę , może przez to mocne przeziębienie.

Ile dni po terminie = możliwa spóźniona owulacja która biorę pod uwagę mogła się przesunąć dlatego czekam jeszcze :) jestem już w pracy do 20 jutro mam wolne więc kupie test i będę działać .Jakoś nie czuje ani w jedną ani w drugą stronę , może przez to mocne przeziębienie.
Niestety , testu nie zdążyłam zrobić bo zaczęło się plamienie wczoraj noi dziś się rozkręca......

Bardzo mi przykro, wiem co czujesz💔
Jak chcesz to dołącz do nas na grupie staraczek, tam jest ogrom wiedzy i wsparcia😊

reklama
Do góry