reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Po wizycie jestem. Przeżyłam niemiłe chwile jak pan dr szukał nieco za długo jak na mój gust tętna dziecka........... :///

Zastanawiam sie czy nie isc do tego lekarza który robił mi III prenatalne na takie dokladne usg jeszcze jedno.... Sama nie wiem, moze niepotrzebnie schizuje, ale Marcel mało mi sie rusza, a mam porównanie z poprzednią ciążą...

W piątek na 10 mam isc na ktg do szpitala jeszcze.

Jak masz się denerwować to idź na to usg ale pamiętaj ,że młody może mieć całkiem inny temperament i dlatego mniej się rusza :D

Moze Marcel byl tak ulozony albo sie wiercil wtedy ciezko zlapac tetno;-) ale oczywiście jeśli masz obawy to idz do innego lekarza.

Moj tez ma takie dni ze malo się rusza a innym razem od rana szaleje...

Czoperka piekna waga. Moj we wt 2400g miał ;-)

Super waga!

reklama
Kasia waga śliczna !! 2400 tóż to już niedługo można rodzić :-D

Sosnowiczanka nie martw się lekarz pewnie po prostu miał gorszy dzień i był zamulony :confused: a jak masz ktg w piątek to tam zobaczysz czy wszystko ok :tak:

a teraz my :-D

oto Patryk Olaf J. :sorry2::-D
DSC_0635.jpgDSC_0636.jpg
ślicznie się pokazywał grzeczny synuś :D

waży w 32 tygodniu 2100 :D :D :D
i wód jest 17,4 :D :D :D

więc nie idziemy do szpitala :-D jupi
stopa mojego małego giganta ma już 5 cm !!! i ułożony główką do dołu bardzo nisko więc maj/czerwiec pewnie już będzie z nami :-D

Załączniki

• DSC_0635.jpg
    DSC_0635.jpg
    10,4 KB · Wyświetleń: 101
  • DSC_0636.jpg
    DSC_0636.jpg
    8,9 KB · Wyświetleń: 89
Myszka śliczny synek, to USG 3d jednak fajna sprawa, później można sobie porównać do zdjęcia po porodzie :-).
Sosnowicznka co do ruchów dziecka to w synek w pierwszej ciąży naprawdę mało się ruszał, córcia za to ruchliwa bardzo, wiercioch straszny. Każde dziecko jest inne, a do tego dzieci jednego dnia są bardziej aktywne innego mniej. Na ktg zobrazują ci jego ruchliwość, bo zapiszą się również ruchy które nie zawsze się czuje, no i najważniejsze obserwacja tętna przez dłuższy czas, myślę że dokładniejsza niż samo USG.
Jeśli chodzi o temperament po porodzie to syn mało się ruszał, ale po porodzie sobie nadrobił i od początku był bardzo żywym dzieckiem. Jedyne co się przełożyło u nas na życie poporodowe to aktywność w nocy, synek w brzuchu całą noc przesypiał, rzadko czuło się jego ruchy, i po narodzinach też nie miał problemu od odróżniania dnia od nocy i ładnie spał.

Myszka- ale piękne te zdjęcia !!!! Zazdroszcze !!!! :) super ze wód juz jest mniej ;)

Czoperka- ale duzy synuś... To wazy tyle co moja młoda ;) tez miałam wczoraj wizytę i wazy 2,550 g ...:) przybiera równo 200g tygodniowo, ale wiadomo moze tez mniej ważyć... Chociaż na pewno powyżej 2 kg :) to juz cos;)

Sosnowiczanka- a Ty idź kochana na to usg dodatkowe po co masz sie stresować chyba ze na ktg do szpitala. Ja jak mnie tylko cos zaniepokoi mam od razu na ktg jechać....

Dziewczyny gratuluje Wam udanych wizyt!!!

reklama
Marzycielka no ja myślę zze Marcel bedzie duzo spokojniejszym dzieckiem, bo naprawde musze sie postarac żeby go czuć ;)
Ale dla własnego spokoju dzis zadzwonie do tego gina co prenatalne u niego robiłam i umówie sie na takie dokładne usg. Przy odrobinie szczescie moze jeszcze ujrzę synusia w 3D:)

Inzagata podniosłaś mnie na duchu, zaczynam wierzyc ze moje drugie dziecko bedzie spokojniejsze duzo od pierwszego:)

Pola ja to powinnam w szpitalu na KTG i USG być codziennie zeby sie nie niepokoić :-)

Do góry