reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
marzycielka ja obstawiam, że twoja ciąża jest bardzo wczesna. Masz dopiero 5t2d jak ja bym poszła tak wcześnie do lekarza to nawet nie założyłby mi karty ciąży. Moja ciąża wg USG jest o 9 dni młodsza niż z wg OM. Mój lekarz ma stary sprzęt więc jakbym poszła w 5t2d to u niego nie było by mowy o ciąży i kazałby przyjść za tydzień. Taką sytuację miałam w ciąży z Emilką więc głowa do góry i bądź dobrej myśli.

marzycielka ja obstawiam, że twoja ciąża jest bardzo wczesna. Masz dopiero 5t2d jak ja bym poszła tak wcześnie do lekarza to nawet nie założyłby mi karty ciąży. Moja ciąża wg USG jest o 9 dni młodsza niż z wg OM. Mój lekarz ma stary sprzęt więc jakbym poszła w 5t2d to u niego nie było by mowy o ciąży i kazałby przyjść za tydzień. Taką sytuację miałam w ciąży z Emilką więc głowa do góry i bądź dobrej myśli.

Bardzo możliwe , że tak właśnie jest .

Marzycielka głowa do góry. Ja jestem na tym samym etapie. Z jednej strony się denerwuje,że wizyte mam dopiero 12 listopada a z drugiej strony właśnie myśle ,że narazie na usg nie by nie było widać. Ja w pierwszej ciąży robiłam usg ok 5 tyg to mi lekarz powiedział ,że to bardzo wczesna ciążą. Za 2 tyg było już ok i nawet było serducho. Głowa do góry. Nasze fasolki jeszcze muszą podrosnąć.

Marzycielka głowa do góry. Ja jestem na tym samym etapie. Z jednej strony się denerwuje,że wizyte mam dopiero 12 listopada a z drugiej strony właśnie myśle ,że narazie na usg nie by nie było widać. Ja w pierwszej ciąży robiłam usg ok 5 tyg to mi lekarz powiedział ,że to bardzo wczesna ciążą. Za 2 tyg było już ok i nawet było serducho. Głowa do góry. Nasze fasolki jeszcze muszą podrosnąć.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie bo mi :-( trochę.

Słabe to foto ale macie ;) u góry przy x jest główka, niżej rączki brzuszek i nóżki. ;) Ta kropeczka na środku to zaznaczone serduszko ;) gdyby gin nam nie powiedzial gdzie co to też byśmy nie wiedzieli :p zdjęcie jest tak jakby z przodu dzidzi zrobione :) :D

Załączniki

• 1414705097326.jpg
    1414705097326.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 114
Ja jestem już po badaniu. Niestety jeszcze nic nie wiem tzn. wiem , że to albo ciąż pozamaciczna albo bardzo wczesna....
10 listopada mam kolejne badanie USG i wtedy jeśli ciąża jest prawidłowa będzie już akcja serca dziecka. W poniedziałek robię Betę Hcg i w środę też wtedy będę wiedziała czy przyrasta prawidłowo jeśli nie no to nie jest dobrze....
Będzie dobrze, ale wiem jak to jest bo też nie było u mnie pewne, nibu był 7 tydzięń z om a serducha nie było widać, za to tydzień póżniej już było i wg usg to 7 i 2 dzień, więc jeszcze jest czas. Trzymam kciuki za was:tak:

reklama
Do góry