reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Smile ja miałam tak z Dawidkiem, nie chciał buzi pokazać i na zdjęciu mam tylko szyję, tył główki i ucho. Ten synuś pozował co chwilę a najlepsze było to jak założył sobie stópkę na nosek;d na początku ciężko było lekarzowi ująć całą główkę bo ma ją bardzo nisko ale jakoś po chwili szturchania mały podskoczył i udało się. Na tym zdjęciu jest podobny do Dawidka:)

Malinka łącznie mam 11 zdjęć ale podobne do siebie i mały będzie miał co oglądać;)

na usg wzięliśmy Dawida i pierwszy raz zobaczył brata..był bardzo przejęty i patrzył w monitor z otwartą buzią;)

Małgoś super kawaler! Faktycznie duzy. Ciekawa jestem ile moj wazy, dwa tyg temu miał 360gr....
W poniedziałek jaede do mojego gina, wymusze na nim usg!

jeju jak was tu czytam to az nie moge uwierzyc ze u mnie zadnych wiekszych problemow ani z dzidzi ani ze mna, w srode bylismy na wizycie, malenstwo ma 178 gram, 156 uderzen serduszka na minute i troszke sie zawiedlismy bo byl to 17 tydzien 3 dzien a maluch zawinal sobie pepowine miedzy nozkami i nadal nie wiemy czy to Benjamin czy Bianka :) Jedyne co zaniepokoilo moja pania doktor to to ze jestesmy juz na poczatku 5 miesiaca a ja narazie przybralam tylko 100 gram na wadze, a od ostatniej wizyty miesiac temu wrecz schudlam pol kilo, czy ktoras z was tez miala taki problem? nizej wstawiam zdjecie naszego skarba, troche slabe ale to ze wzgl ze dzidzi jeszcze dosc male i bardzo, bardzo ruchliwe wiec ciezko bylo uchwycic :)

Załączniki

• 1422191549333.jpg
    1422191549333.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 65
Erzebeth ja dopiero od tygodnia mam 1-2kg na plusie, a jestem w 22tc. Z tym ze ja duzo waze i dlatego pewnie nie tyje. Ciesze sie z tego bo wiem ze mala rośnie i nic sie jej z tego powodu nie dzieje a ja dzieki temu sie lepiej czuje.

martucha, ja wlasnie tez mam pare kilo za duzo tak wiec zdziwilam sie bo jak wczesniej zawsze chcialam cos stracic to nie dawalam rady a teraz bez problemu spadlo, ale generalnie malo jem, mowi sie ze ciezarne maja ogromny apetyt a ja wrecz przeciwnie, czasem moglabym nieJesc caly dzien a jak juz cos wcinam to troche i juz czuje sie pelna

Erzsebeth ja przed ciazą np śniadania nie jadlam teraz bulka z jogurtem albo z jakąś szynka itp. Musze zjesc sniadanie codziennie. Przed jadlam ok 12 albo wcale. Pozniej wracam z pracy jem cos na szybko a obiad ok 18 jak mąż z pracy wroci i tyle mojego jedzenia. Kolacji nie jem. Wczesniej albo caly dzien nie jadlam ,a dopiero mnie ok 22-23 głód łapal. I slodycze tonami a teraz slodkie mi nie wchodzi.
Co do kg to mialam 74 przed zajsciem w ciaze a pare dni sie wazylam tylko ze po duzym obiedzie i poznym wieczorem to 76 prawie. :p

reklama
Erzesebeth ja jestem aktualnie w 21 tygodniu i jestem na minusie 4 kg aktualna moja waga 60 kg przy 170 wzrostu wiec nie martw się najważniejsze że dzidzia rośnie☺

Do góry