reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Sosnowiczanka właśnie nie powiedział po co to badanie a ja sama jakoś się nie dopytałam, wyleciało mi z głowy. Robiłam przed ciążą hormony tarczycy we wrześniu i wszystkie było ok. A Ty miewasz kołatania serca przy tarczycy? czy to można łączyć? Najlepiej zrobie jak się siostry dopytam. Ona w końcu się powinna na tym znać.

reklama
Justyna badanie tarczycy powtarza sie w ciazy co dwa miesiące , jeśli oczywiście masz nadczynność lub niedoczynnosc jak ja. Pozdrawiam

Justyna ja mam tak ze po leku na obniżenie TSH czasami mam kołatania serca. Sama leczę sie na niedoczynnosc i badania robię minimum raz w miesiącu,a ostatnio raz na 2 tygodnie bo wyniki miałam kiepskie.

Nie wiem czy przy nieprawidłowych wynikach TSH może występować kołatanie serca, ale trzymam kciuki żeby Twoje wyniki wyszly w normie.

Justyna ja w 3 miesiącu poskarżyłam się na kołotania serca i drżenie rąk , lekarz powiedział że pewnie nerwy, stres ale na wszelki wypadek dał skierowanie na zbadanie tarczycy, badania wyszły dobrze a kołotania ustały

Tak mi sie coś kojarzy ,że kołatania serca mogą być objawem chorób tarczycy. Robiłam hormony tarczycy we wrześniu i były ok więc może teraz też będą ok. A ginek powiedział mi ,że to może być objaw dużej ilości hormonów ciążowych. Badam ciśnienie i tętno i wyniki są ok więc może to takie moje subiektywne odczucie.

Lolcia - miło czytać takie dobre wieści. Trzymamy z Edim kciuki za panią z wenus :)
Justyna - dobrze jest i dobrze będzie ;* mi zlecił morfologię i mocz co 4tyg.

tak jak pisałam na wątku głównym - byłam dziś na USG, dzidzia waży ok. 292g, tętno 160/min
wyniki krwi chyba ok ale w moczu mam coś takiego jak ciała ketonowe w ilości 5 (jednostki nie pamiętam), lekarz nic nie mówiła, mam powtórzyć badanie na kolejną wizytę 3 lutego :confused:
justyna jeśli chodzi o kołatanie serca - ja mam tak odkąd odstawiłam lek z grupy betablokerów na nadciśnienie, kardiolog kazała mi brać magnez 3x dziennie, 3x2 tabletki uspokajające i jest dużo lepiej. Ciśnienie mierzę 2-3 razy dziennie i w 90% pomiarów aparat pokazuje arytmie.
Zależy jeszcze jak często masz to kołatanie... ja odczuwam je najbardziej wieczorem jak kładę się spać i czasami zasnąć nie mogę... Kardiolog tłumaczy ta arytmię tym, że serce zwiększyło swoją wydajność od 30 do 50% i żebym się tym bardzo nie przejmowała...powinno przejść po porodzie a na pewno powinna się zmniejszyć częstotliwość... no ale zobaczymy

reklama
Do góry