reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Padam. Tak mnie wczoraj ugniatal trzasl i w ogole ze dzis wzielam nospe i leze bo brzuch czuje. Wczorajsza wizyta udana. Pozniej wkleje fote ale opisze bo zabawnie bylo :p
Ale tak zajechalismy tam weszlam do gabinetu i na usg i malenstwo ciagle sie odwracalo plecami :p co on go chycil od gory on chyc odwracal sie :p glowe tak samo az sie balam ze nosa nie ma bo nie chcial pokazac tylko machal ta reka i pewnie sobie mowil odzcie preczode mnue ja tu odoczyw ;-) no ok po 20 min usg gdzie niczego sie nie dowiedzielismy a probowal dwa razy od dolu i dwa od gory kazal mi isc cos zzjesc slodkiego zeby malego pbudzic i pochodzic z 15-20 min. Wiec poszlismy ze starym do lidla ;-) i kupilam duuyzo foremek do piernikow i ozdob na pierniki :-D
No ale ok wypilam fante zjadlam bule slodka i wrocilismy. Czekamy az pacjentka wyjdzie juz tam 3 ciezarne siedzialy i die pytaja na ktora my godz. To mowie co i jak i az sie biedne noga przezegnaly ze beda musjaly tyle czekac. Druga tura trwala 35 minut.... 3 przez brzuch i dwa od dolu :Oo_O od dolu jak robil to tak mi ruszal i trzepal tym usg i mowil ze musi go troche oszturchac bo znow sie obraca. Na co mu odpowiedzialam." Mogl pan powiedziec ze chodzi l szturchanie to z mezem bysmy poszli zamiast do lidla to w jakies ustronnuejsze miejsce";-) on w smiech moj stary sie za glowe zlapal i tez w smiech :p ogolnie bylo wesolo. W koncu mlode tez mialo dosc i pokazalo na chwile noska a ja mowie ufff bo juz myslalam ze on tego nosa nie ma!! A gin mowi no ja tez dlugo szukalem... :-) i pozniej walka o przeziernosc karkowa. Jest ok :-) miedzy nogi nie zagladal bo dzidz ani sie wazyl nawet na chwile rozchylic :p ale serduszko mu wali 160 uderzen. U chlopcow bylo 140 ciekawe czy bedzie ta niesmiala dziewczynka :p bo z chlopakami sie tak nie trudzili zawsze bylo grzeczni i jajka wywalali do ogladania ;-) no a na koniec wyszlisny z gabinetu po 20 tej i okazalo sie ze nie mamy jak wyjsc bo osrodek zamkniety. Czekalismy 15 min az gin skonczy pacjentke i zapytalam czy da sie jakos stad wyjsc a on jak tylko to uslyszal to w smiech ;-) i poszedl otworzyc :-) moj stary jest nim zachwyconybo konkretny i fajny. Posmial sie z nami i w ogole. Plusy takie ze po cc bede miala cc !!:-D a i znalazlam swoje zdjecie z jaska ciazy z 25 tc z rozwarciem wewnetrznym i szwem ( ktory mialam od 16 tc) pisalam ze gin wahal sie czy mi szew zalozy. Pokazalam mu to usg... on patrzy i ja pytam go. To jest rozwarcie wewn. I szew prawda? A on ze tak. A ja mowie widzi pan to fota z 25 tc... a szew mialam zalozony w 16 tc i wtedy nie bylo rozwarcia a sie zrobilo. Popatrzyl na zdjecie spr daty rok i dane z usg i powiedzial : to faktycznie nie bedziemy ryzykowac. Zaloze pani ten szew w 16 -17 tc bo nie ma co. Ufff odetchnelam z ulga... kamien mi spadl z serca... no i przrd swietami kolo 15 griudnia ide na szew. Z tydzien poleze... masakra jakas a wigilie mialam szykowac... no ale dzidzia wazniejszA. Na wigilie mam nadzieje ze bede w domu. Uff rozpisalam sie przepraszam :-X

Lolcia rzeczywiście ładnie wyraźnie wyszło :D cieszymy się ze wszystko dobrze :))
Missiiss no to mieliście śmiechu ale rzeczywiscie mąż by Ci porzadnie tam wyszturchał a nie tam jakas chudziutką pałką :-D:-D
Super ze wszystko dobrze i uklada się wszystko po Twojej myśli :) Następnym razem już się musi odwrócić jak trzeba i zobaczymy kto to taki tam nieśmiały siedzi :tak: Czekamy na zdjęcia :-)

Missiiss ale się usmialam. Najważniejsze, że z babelkiem wszystko ok.. mój stwierdził, że nie chodzi ze mną bo w tej poczekalni czuje się jakby te kobitki miały mu oczy wydrapac. Fakt przyjemnie nie jest przez tyle wizyt u mojej gin tylko 1 z kimś rozmawialam. Każda zaboczona i przez to ten czas się tak dłuży.
Właśnie czekamy na fotki.:) pl

My juz po wizycie :) wszystko dobrze następna wizyta przed świętami :) starszak był z nami i stwierdził że na tym ekranie to nic nie widać ;)

Załączniki

• 1416479278541.jpg
    1416479278541.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 87
Malutka
Super!:-)

Archea
Cieniutka palka :-D:-D:-D hahaha padlam :-D:p no ale fakt ;-) ja to strasznie nie lubie jak jest drentwo u lekarza. Lubie grypsowac i lubie jak gin odpowiada ;-) a ten jest super :-)

reklama
Missiiss pokaż fotkę maleństwa, dobrze, że lekarz zna się na żartach, bo są tacy, co nie bardzo;-)
Malutkans śliczne maleństwo:-)

Do góry