reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Ala gratuluję,
Ja już po, byłam trochę wcześniej, zadzwonili że lekarz ma jechać do porodu i żeby przyjechać wcześniej. Obawiałam się że prze to będzie się śpieszył i nie zechce zerknąć co maluch ma między nogami.
no ale od początku. Z dzidzią wszy wszystko dobrze, serducho pika jak oszalałe, ładnie rośnie i fika, niestety nie udało się podejrzeć płci bo maluch odwrócony pupcią i nie chciał się odwrócić złośliwiec mały :) Pozostaje czekać może na połówkowym się ujawni. Najważniejsze że wszystko dobrze i jak to mój gin podsumował na koniec, nie ma żadnych zastrzeżeń. Więc cieszę się bardzo.
Badanie moczu ok, niestety w cytologii odczyn zapalny i dostałam globulki, nie mam żadnych objawów nie piecze nie swędzi, może czasami minimalne upławy, ale lekarz powiedział że to częste i żeby się nie przejmować, ale że trzeba wyleczyć żeby się nie pogłębiło.
Co do zaczerwienienia i swędzenia w miejscu robienia zastrzyku z heparyny zapewne jakaś alergia, kazał spróbować wapno po zastrzyku i ewentualnie zmianę miejsca wkłucia, powiedział że może być gdzie mi się tylko podoba byle by podskórnie, zasugerował na początek w udo.
Na bóle głowy kazał brać paracetamol lub apap i powiedział że jak bardzo boli lepiej wziąć jedną tabletkę niż chodzić cały dzień z bólem.

reklama
Iza czyli bardzo podobnie jak u mnie:)

Ale ja jakoś nie nastawiałam się, że teraz bobas się ujawni więc nawet się zdziwiłam iż jest szansa na odkrycie

Ostatnia edycja:
Ala, Iza graatuluję udanych wizyt. Super, że dzieciolki takie rozbrykane.
Zawsze jak czytam Wasze relacje wyobrażam sobie jak moja Kruszynka fika

Współczuję tych stanów zapalnych, jedny plus że nie dają się Wam we znaki

Nomi mam nadzieję, że wyniki są ok, na necie nawet nie przeglądaj bo nie potrzebnie się stresujesz tylko, myślę że jakby coś było bardzo nie tak to by się laboratorium kontaktowało z lekarzem

Dzięki dziewczyny,
Ja się bardzo nastawiałam że poznam płeć, ale jakoś nie rozczarowałam się bo tak się cieszę że wszystko jest dobrze że na płeć jeszcze poczekam spokojnie. Jedynie z zakupami muszę się wstrzymać, ale to może i lepiej, jeszcze zdążę.

Ala, Iza gratuluję udanych wizyt, rozbrykanych maluszków a stany zapalne miną, bardzo częśto w ciąży się zdarzają.
NomiMalone a nie masz przy wynikach norm podanych???

Jestem już po wizycie, mój Ktosiek fika aż miło popatrzeć, płci nie było widać, dr póki co ostrożny w wydawaniu opinii na ten temat. Wszystko jest dobrze, dostałam zwolnienie na m-c ze względu na chory kręgosłup, który daje się we znaki każdego dnia. Średnio chciałam to zwolnienie ale zdrowie ważniejsze niż jakaś tam praca. Za miesiąc będę miała połówkowe wówczas będzie usg dokładniejsze, z wszystkimi parametrami i większa ilość badań do zrobienia. Póki co mam zrobić standardowo mocz i morfologię i odpoczywać i witaminy brać.

czyli same dobre wieści:-):tak:;-)

Ala Iza Kania Gratuluję Zdrowych Rozbrykanych Tajemniczych Maluchów :-):-):-):-)
Nomi z tymi normami nie dojdziesz do ładu, lepiej zaczekać na spokojnie na wizytę :)

Kania super, że wszystko z Maluszkiem ok, co do zwolnienia to myślę, że Ci się przyda, odpoczniesz, odstresujesz się, więcej czasu dla Oliwki będziesz miała no i dla nas;-) Myślę, że wyjdzie Ci ten odpoczynek na dobre:-)

Szczebiotka muszę też zacząć w ten sposób myśleć, tym bardziej że ta ciąża naprawdę daje mi się we znaki w porównaniu z poprzednią. Tylko muszę sobie dużo zajęcia kreatywnego znaleźć :-)

Kania, Iza marina super wieści!! szczerze ja za dwa tygodnie to już bym miała taką nadzieję wiedzieć jaką ten mój bąbel płeć reprezentuje, ale nic niektórym do końca nie jest to dane bo się dzidzi w całej okazałości pokazać nie chce:baffled:

reklama
Do góry