reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Mru jeśli dzidzia dobrze się ułoży i lekarz ma dobry sprzęt i wprawione oko myślę, że powinien powiedzieć płeć, choć nie w 100 % ;)

reklama
Mru, gratuluję udanej wizyty :-)

Moja za równe 2 tygodnie... jeszcze tyle czasu...mam nadzieję, że szybko minie :-). A przed chwilą umówiłam się na USG 3D/4D połówkowe 29 października - już nie mogę się doczekać podglądania maluszka w lepszej jakości :-D.

Mru jak dzidzia będzie chciała pokazać ;) to powinnaś już się dowiedzieć ;)
Ja mam wizytę za tydzień w czwartek 04.10 :) A połówkowe też planuje w 3d/4d zrobić, ale to wszystko u mojego gina załatwiam, nie muszę do innego chodzić więc specjalnie wcześniej nie muszę się umawiać ;)

my już po dzisiejszej wizycie:)Bąbel zdrowy serduch wali jak dzwon:))) U mnie początki nadciśnienia i póki co nadal wagowo na minusie tym razem 3 kg, czyli ruszyłam troszkę do przodu:D Przyplątały się niestety jakieś bakterie i globulki idą w ruch:/ Jako, że na wizycie była stażystka to zrobił mi przy okazji usg...bobas niestety ścisnął nogi i nadal nie wiadomo kto siedzi pod sercem:p 9.10 usg połówkowe więc mam nadzieję, że wtedy się ujawni:-)

ala-84 gratuluje zdrowego dzidziola!!! infekcję bidulo jakąś załapałaś?? szybkiego wyleczenia!!! nigdy nie miałąm ale zakładam że to nic przyjemnego!

Ja normalną wizytę mam 9.10 a na połówkowe jeszcze nie umówiona - i tak chodzę do tej samej lekarki więc z terminem problemu nie ma, zawsze mnie muszą wcisnąć:D tylko tak się zastanawiam czy nie lepiej żeby dzidzie jakiś inny lekarz też podejrzał???

dziś odebrałam wyniki badań: ogólne moczu, posiew moczu i morfologia. Chemia nigdy nie była moja mocną stroną , a jakoś te wszystkie skróty i parametry na wynikach badań przyprawiają mnie o zawrót głowy. Poza tym prawidłowe normy różne. Na kartce z laboratorium co innego , jak wpisuję w neta , to na każdej stronie jest inaczej, niby niewiele , ale inaczej. Dodatkowo dla kobiet w ciąży jeszcze inaczej . Powinno być ustalone , że np norma dla ciężarnych przy WBC jest powiedzmy 3-10 i obojętnie na jaką stronę na necie kliknę wszędzie jest tak samo. Ale nie , na necie co innego a na moich wynikach normy wypisane dla osób nie będących w ciązy. Pozostaje poczekać do wizyty u doktorowej.

reklama
Ala-84 gratuluję udanej wizyty. Ja do mojej muszę jeszcze poczekać bo dopiero na 8.10, a usg pewnie tydzień po. Dziś za to odebrałam wyniki moczu, ale wszystko ok, więc chociaż tyle. Życzę powodzenia na kolejnych wizytach:-)

Do góry