reklama
kociatka
Fanka BB :)
Agula, gratulacje
Daga, zalaczniki rzeczywiscie nie dzialaja
Daga, zalaczniki rzeczywiscie nie dzialaja
Królowa_Dramatu
norma HGB dla nie cięzarnych na wynikach to 12-16 , a na necie znalazłam normę dla ciężarnych 11,5 a 13,5 . Ja mam 15. Czyli gdybym nie była w ciązy to byłoby ok ale że jestem to w normie się nie mieszczę.
Możesz mi trochę oddać, ja mam 10,4
A tak serio, żaden z moich lekarzy nie mówił mi nic o innych normach :/
Gratuluję udanych wizyt!!!!
Patrycja2810
Gratuluję udanych i szczęśliwych wizyt
daga- też nie widzę zdjęcia
daga- też nie widzę zdjęcia
daga90
kociatka
Daga, a nie jest to estymacja wagi plodu wg kazdego z pomiarow, a potem wyciaga sie srednia?
iza marina
Aktywna w BB
Gratuluję udanych wizyt, daga ja Ci nie pomogę nie znam się na tym kompletnie, ale muszę przyznać że miałaś bardzo dokładne USG jak na ten tydzień mój gin tylko sprawdził że wszystko ok, że serducho bije a dziecko rośnie, próbował zerknąć co między nogami ale niestety młode tyłek wypięło. Kolejne pomiary mam mieć na połówkowym.
daga90
Kociatka mnie tez sie wydaje ze to moze wlasnie o to chodzi ale nie bardzo wiem, moja gin niby jest spoko ale wlasnie nie bardzo tlumaczy tak sama z siebie wszystko tylko o wszystko sie sama musze wypytywac a do tego akurat nie przywiazalam wagi na wizycie bo zajelysmy sie rozmowa na temat tej mojej wysypki i okulisty.
Iza marina powiem szczerze ze nie mam pojecia czy to usg bylo rzeczywiscie bardzo dokladne czy takie normalne bo nie mam porownania, ale podczeas badania gin tez mowi mi tylko ze jest wszystko ok. Mowila ze dzidza prawidlowo sie rozwija, serduszko bije, 4 komory i ze pomimo ze jest malutka to wyglada na zupelnie zdrowa i nie ma nic co ja niepokoi. Nawet nie widzialam jej w calej okazalosci a moze i byla tam tak pokazana ale ja jakos nie widzialam bo ona tam jakies te pomiary robila glowki i reszty. Zreszta ja nigdy nie widzialam nic na zdjeciach z usg nawet jak moje siostry zdjecia pokazywaly to ja widzialam tylko plame, jakos nie mam chyba wyobraznie rozwinietej
Iza marina powiem szczerze ze nie mam pojecia czy to usg bylo rzeczywiscie bardzo dokladne czy takie normalne bo nie mam porownania, ale podczeas badania gin tez mowi mi tylko ze jest wszystko ok. Mowila ze dzidza prawidlowo sie rozwija, serduszko bije, 4 komory i ze pomimo ze jest malutka to wyglada na zupelnie zdrowa i nie ma nic co ja niepokoi. Nawet nie widzialam jej w calej okazalosci a moze i byla tam tak pokazana ale ja jakos nie widzialam bo ona tam jakies te pomiary robila glowki i reszty. Zreszta ja nigdy nie widzialam nic na zdjeciach z usg nawet jak moje siostry zdjecia pokazywaly to ja widzialam tylko plame, jakos nie mam chyba wyobraznie rozwinietej
reklama
I w końcu ja dostałam list od połoznej na wizyte
Na 02.10
ciekawe co i jak w srodku w gabinecie będzie
Przysłali mi dużą zieloną książeczkę i z tym mam iść do niej
A mam pytanie do dziewczyn co są w UK.
Mam przynieść - child health records of previous children (red book)
Ja nic takiego nie posiadam - a z PL nic nie mam z papierów o porodach i podobnych.
Czy to nie problem jak nic innego nie wezmę po za tą zieloną książeczką ?
List z przychodni wysłany 21.09 - dzisiaj 27.09 dopiero doszedł
a do przychodni mam max. 150m ...
hahahaha
Pozdrawiam
Sylwia
Na 02.10
ciekawe co i jak w srodku w gabinecie będzie
Przysłali mi dużą zieloną książeczkę i z tym mam iść do niej
A mam pytanie do dziewczyn co są w UK.
Mam przynieść - child health records of previous children (red book)
Ja nic takiego nie posiadam - a z PL nic nie mam z papierów o porodach i podobnych.
Czy to nie problem jak nic innego nie wezmę po za tą zieloną książeczką ?
List z przychodni wysłany 21.09 - dzisiaj 27.09 dopiero doszedł
a do przychodni mam max. 150m ...
hahahaha
Pozdrawiam
Sylwia