reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
weekend mnie nie było na kompie . Będę dziś nadrabiać :-)

madziarra, aniulkas
- gratulacje, super, że z dzidziami wszystko jest ok , ja genetyczne dopiero 13-go. "stres genetyczny" u mnie się zwiększa :-D ale....

Dzis ja jestem po zwykłej wizycie u mojej pani doktor. Dzidziola widziałam. Ma 2 rączki i 2 nóżki, serduszko bije.
Sprzęt jak dla laika (czyli mnie) nie jest super extra, ale doktorowa mówiła , że dzidzia ruchliwa (uciekała ), spora, maluch ma 53,8 mm, dobrze zagnieżdżona, ciąża dobrze sie rozwija, macica ok, - ona na tym sprzęcie dokładniej wszystko widzi :-) . Mężuś jak zwykle uronił nie jedną łezkę, a mnie się oczka zaszkliły ale się powstrzymywałam , by mi łzy obrazu nie rozlały :-D:-) Patrzyłam się oczkami jak 5 złoty i chłonęłam obraz jakbym dopiero co z buszu wyszła i 1 raz na oczy telewizor widziała.

Stwierdziłam, że musimy do dzidzi więcej gadać bo takie dzikie rośnie, :rofl2: na USG uciekało gdzie mogło. A USG miałam jeszcze przez pochwę. Może mu sie główka tej kamerki nie podobała, mały poczuł się jak w TRUMAN SHOW :rofl2: :crazy:.

Troszkę jestem spokojniejsza, ale teraz myślę o 13-tym września :-):-D ale juz jakos tak bardziej pozytywnie , może to taki urok dzisiejszej wizyty i tego bijącego serduszka :tak:

Dostałam zlecenie na kolejne badania
Standardowo mocz i morfologia ale dodatkowo posiew moczu.
No i jak skończę listek Folika mam przejść na witaminki.

Kolejna wizyta u mojej gin 02.10.2012 na 15:00
ale wczesniej mam USG genetyczne 13.09.2012

Ostatnia edycja:

12tc idealnie, co do dnia :D karczek zmierzony, wszystko w porządku, rączki i nóżki pięknie machały, maluszek skakał radośnie :-D Piękny widok! Co do płci, to możliwe, że chłopak, cośtam było widać, ale pewności lekarz nie ma - zobaczymy przy następnym usg :-) dzisiaj rano miałam również pobieraną krew.
Ale się cieszę, że z maluchem wszystko ok... :)

marcia - gratulacje ! Nie dziwię się Twojej radości. Ja sie dzisiaj cieszyłam , że serduszko bije :-) a co dopiero jak sie słyszy , że z dzidzią jest OK :-) Widoki podczas USG potrafią być najpiękniejszymi obrazami w życiu :-) Obyśmy tylko takie miały

reklama
Do góry