reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
Jestem
p.gif

Po wizycie ok, dzidzia, niewiadomej płci nadal
unhappy.gif
ma 11 cm + nogi, więc ciut więcej. Zdrowa i wszystko ma na miejscu
biggrin.gif
Lekarka zakręcona jak ja, to 2 razy na wizycie byłam
p.gif
bo mi L4 nie wypisała i recepty nie dała... 24.10.kolejna wizyta, później mam się zapisać na prenatalne i 29.10 idę na 4D, więc końcem miesiąca na pewno już będę znała płeć. Ruchy czuję, ale słabe jak na razie i najważniejsze zero kg w plusie
laugh.gif

Dziekuje Wam bardzo dziewczyny!

03.2013 gratuluje i ciesze sie, ze wszystko dobrze i ryzyko niskie. Tak trzymac! No i gratuluje corci:laugh2:

Kania, przypuszczalam, ze bedzie sie skracac, ale tez naprawde nie sadzilam, ze tak wczesnie... Na bakcyle dostalam antybola, to jest w sumie najmniejszy problem.

Asinka, ja tez musze wytrzymac i tyle. EDIT: wielkie gratki i dla Ciebie!!! Cos wstydliwy ten Twoj okruszek, ale pewnie da sie podgladnac na polowkowym. Najwazniejsze, ze pieknie rosnie.

Szczebiotka - tak, mam skurcze. Dlatego watpie, zeby zdecydowali sie na szew.

asinka gratuluje udanej wizyty. a tajemnica płci musi Cie jeszcze troche pomęczyc ;) To jak nie ma zadnego kg + to pączek chyba był?? :cool2:

Moja dzisiejsza wizyta:

Dzieciatko rosnie pieknie, jest nieco wieksze niz wg wieku ciazy (tak bylo od poczatku). Serduszko bije, nozki kopia (to akurat czuje). Nie udalo sie potwierdzic plci - jednak tym sie nie przejmuje, za 3 tyg mam genetyczne polowkowe i bedziemy wiedzieli na pewno.

Szyjke mam juz skrocona, minimalne rozwarcie. Bardzo mnie to martwi, pomimo, ze spodziewalam sie problemow z szyjka. Poprzednio zaczely sie one jednak na pozniejszym etapie (24 tydz)... Za miesiac zdecydujemy, czy zalozyc szew okrezny. Jesli szyjka puszcza sama (bo tak ma), to moze miec sens, jednak jesli zrodlem sa skurcze, bedzie wiekszy problem. Z doswiadczenia poprzedniej ciazy wiem, jak trudno sobie z nimi poradzic, nawet przy tonach magnezu. I szew podobno wiele nie pomoze. Coz, pozyjemy - zobaczymy. Donosilam jakos poprzednio (co prawda z duzym poswieceniem...), mam nadzieje donosic i teraz. Mysle sobie jednak, ze w takim wypadku trzeciego juz raczej nie urodze... Byle sie udalo dotrwac do konca drugi raz, ale nie ma co kusic losu po raz trzeci.

Poza tym wyszly mi bakterie w moczu, dostalam saszetke na wyczyszczenie tych bakcyli. Zurawinka jednak sama nie dala rady. Dwa tyg temu jeszcze ich nie bylo (robilam posiew), ale wszystko widac zmienia sie b szybko.
Najważniejsze że dzidzia rośnie zdrowa
Na płeć przyjdzie czas wiec nie ma sie co martwić
Skracanie szyjki też przerabiałąm ale póżniej bo w 24tc na pocieszenie przenosiłąm
Mam nadzieje, że nie bedzie potrzebny szew. Słyszałąm że zakładanie szwa w póżniejszym czasie może wywołać przedwczesny poród ale lekarze wiedzą co robią wiec trzymam mocno kciuki i wierzę że bedzie dobrze
Gratuluję pozytywnych wieści po wizytach no i ja się pochwalę :D
Dzidzia ma się dobrze, serduszko ładnie pika, ma ponad 10 cm i waży 155 gram i jest... dziewczynką (jak narazie - jak to doktor określił) :D Także noszę w sobie mautką Nikolkę :D Jestem przeszczęśliwa, że jest wszystko okej! :D
wielkie gratulacje, cudownie
Moja wizyta również pomyślna :)

dzidziuś rośnie książkowo, dostałam wyliczenie szacowania wystąpienia ewentualnych wad genet. - wszystko ok - liczby bardzo odległe, termin porodu szybszy o 1 dzień, nooo i informację że to dziewczynka :)))
kolejna wizyta i połówkowe usg za miesiąc.

:-)
no proszę kolejna dobra wiadomość, gratuluje ogromnie i gratulacje dla tatusia, bedzie mial kolejna kobietke do całowania:tak:
Jestem
p.gif

Po wizycie ok, dzidzia, niewiadomej płci nadal
unhappy.gif
ma 11 cm + nogi, więc ciut więcej. Zdrowa i wszystko ma na miejscu
biggrin.gif
Lekarka zakręcona jak ja, to 2 razy na wizycie byłam
p.gif
bo mi L4 nie wypisała i recepty nie dała... 24.10.kolejna wizyta, później mam się zapisać na prenatalne i 29.10 idę na 4D, więc końcem miesiąca na pewno już będę znała płeć. Ruchy czuję, ale słabe jak na razie i najważniejsze zero kg w plusie
laugh.gif
jak Ty to robisz że nie przybierasz?
Gratuluje wizyty i czekam razem z Tob ana to badanie 4D:happy:

Anka też masz tego samego dnia czy jak?? Bo coś ciężko trybie dzisiaj :-p No właśnie nie wiem jak to się dzieje, bo z Tymkiem na tym etapie, to miałam już 10 w plusie. Ale jak dla mnie może być, bo szczupłych nie należę :-p

:-D:-D:-D:-D
Ja mam jutro wizytę wiec nie mam pojęcia kiedy będę miała połówkowe, ale że Cie lubię to sama nie mogę się doczekać twojego badania. No i mam nadzieję że potem coś wrzucisz z tego 4D:rofl2:
Z Laura też miałam już sporo na plusie ale teraz nie jem słodkiego wiec mam nadzieje ze to mi pomoże, jutrop sie dowiem ile mam na plusie:sorry:

reklama
03.2013, madziara21 gratuluję mamom dziewczynek!
asinko85 również gratuluję, dobrze zrozumiałam, że te prenatalne będziesz miała w 4d? Idziesz tam gdzie wtedy do Katowic?

Do góry