reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Basieniak, Deizzi, Kiniusia, niestety - w drugiej ciazy takie problemy zwykle pojawiaja sie wczesniej... Mam nadzieje, ze jak najdluzej wytrzymamy bez lezenia i wspomagaczy, ale pewnie trzeba sie z tym liczyc:baffled:
Myslalam jednak, ze skoro i tak nie fikam (bo gips), mam mniej stresu (nie pracuje od 7 tyg ciazy) i generalnie uwazam na siebie, to nie bedzie tak zle i dotrwam do tego 6/7 miesiaca w miare normalnie funkcjonujac (liczylam sie z tym, ze pod koniec moge lezec). Poprzednio bylam na podtrzymaniu od 24 tyg, zamiast fenka dawali mi nifedipine (Adalat, nie jest dostepny w PL) w konskich dawkach. Teraz jest na to za wczesnie, z tego co wiem nie podaje sie takich lekow w I polowie ciazy.

Truskaffka, oby Twoja szyja byla piekna i labedzia ;-)- kciukasy

reklama
Moja wizyta również pomyślna :)

dzidziuś rośnie książkowo, dostałam wyliczenie szacowania wystąpienia ewentualnych wad genet. - wszystko ok - liczby bardzo odległe, termin porodu szybszy o 1 dzień, nooo i informację że to dziewczynka :)))
kolejna wizyta i połówkowe usg za miesiąc.

:-)

Ja w pierwszej ciąży też miałam rozwarcie i to tak od połowy. Dostałam tak jak Deizzi fenoterol i staveran i pomogło. Znaczy rozwarcie nie postępowało i miałam cały czas na palec. A mieli mi krążek zakładać... Także wytrzymałam do 38 tyg.i wody odeszły, ale też na kurcze magnez brałam.

Kobietki gratuluję wizyt:-):-):-) Jak czytam pozytywne wieści to aż mi serducho rośnie i jakoś większej nadziei nabieram, że i mója Kruszynka ma się dobrze:-)
Madziarra, 03.03.213 super, że Maluszki Wam się ujawniły:-)

Kociatka współczuję serdecznie tych problemów z szyjką, mam nadzieję, że nie będą postępować i spokojnie dotrwasz przynajmniej do 38tyg, może to przez te nieszczęsne bakterie w moczu?
a skurcze jakieś odczuwasz w ogóle?
W każdym razie trzymam za Was mocno kciuki

Kociatka super, że z Maluszkiem wszystko dobrze. Nie sądziłam, że tak szybko szyjka się skraca??? Oby ten szew pomógł a bakterie to norma w ciąży.
Madziarra21 gratuluję dobryych wieści i potwierdzenia płci.
Basieniak trzymam kciuki, by u Ciebie problemy z szyjką się nie powtórzyły.
03.2013 cieszę się, że wizyta pomyślna i płeć potwierdzona, coraz więcej dziewczynek :-)

reklama
Do góry