reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Asinka85 - byłaś już w Gynie? Ja osobiście odradzam ten przybytek - leczyłam się tam przez rok i w życiu nie spotkałam się z takim traktowaniem pacjentów jak tam. Osobiście mogę polecić w Katowicach Centrum dra. Sodowskiego - baardzo mili lekarze - byłam tam na pierwszych prenatalnych i idę też na połówkowe

Tak, byłam wczoraj w Gyncentrum. Badała mnie jakaś dr Augustyniak. Generalnie wszystko dobrze. Dzidzia zdrowa, a przez pewien moment bałam się, że mi powiedzą, że dziecko chore... :sorry2: Ale już jest ok. Przesunęli mi termin na 12 marca, z OM niby miałam na 16, ale ja nie miałam co 28 dni, tylko zawsze mniej.
CRL - 82,6 mm
Przezierność karku - 2,12 mm
BPD - 26,5 mm
I nie widać było jajek, więc dalej mam nadzieję, że to dziewczynka będzie :-)

reklama
:) poczytałam i gratuluję kochanych ruchliwych małych-ale już całkiem dużych :p- dzieciaczków :D
pierwsze opinie o płci maluszków już sporo dziewczyn ma, super :)

czekamy na nowe dobre wieści :)

Patrycja gratuluje i ciesze sie ze plamienia nie byly niczym groznym
madziarra21 wspolczuje grzybicy pierunstwo strasznie sie pprzyplatuje w czasie ciazy:cool:
Asinka gratulacje

Co do bioder to musze przyznac ze zawsze mialam 90cm po porodzie z Laura 96cm. Corka urodzila sie 55cm i 4020g rodzilam naturalnie i nie wspominam tego porodu zle:rofl2:
Faktycznie corka byla wielka w porownaniu do corki kolezanki ktora miala 49cm i 2kg:sorry:

anka - no to mnie pocieszyłaś tymi biodrami :-D W takim razie może być i dzidzia "gigant" jak ja to mówię :-) Jeszcze dziecka nie rodziłam , więc wszystko dla mnie będzie nowe - juz jest, bo wcześniejsze ciąże kończyły sie na 6 tygodniu a tu proszę jak ładnie :tak:

Ja juz się nie mogę doczekać następnej wizyty, która dopiero za 2 tygodnie , ale już jestem spokojniejsza , troszkę :tak:

Ciekawa jestem waszych wizyt w tym tygodniu , jak tam bąble z fikołkami sobie radzą:rofl2:

Nomi ja tez mam wizyte za 2 tyg i spokojnie sobie do niej czekam.

dzisiaj PRAWIE same przyjemnosci i troche ruchu na cwiczeniach.

Patrycja, Asinka 85 cieszę się, że wszystko u Was dobrze po wizycie i że dziewczynki prawdopodobnie będą :-)
Madziarra21 powrotu do zdrowia życżę a do 13 tego szybko czas zleci :-)

ja dzis mialam usg w szpiatalu i niezle zamieszanie wyniklo. Najpierw mialam usg, robila je jakas zwykla technik, nie ginekolog i nic nie mowila, oni maja tyki syatem, pomierzyla wszystko i dane wklepia do systemu, a wyniki dostane poczta. Z tego co widzialam to wymiar karku byl bardzo maly wiec mysle, ze bedzie wszystko dobrze. Z wymiarow dziecka wyliczyla mi, ze dzis jest 13tc, a termin na 25 marzec. Wg ostatniej miesiaczki dzis powinnam miec 13tc i 4dzien, a termin na 21 marzec. Ale oni ida wg daty z usg, czyli 25.03.2013 cos czuje, ze urodze po terminie i dociagne do kwietnia.
Pozniej mialam pobierana krew juz przez pielegniarke w innym dziale. Krew byla na syndrom dawna wyniki beda w ciagu ok 2 tyg.
I na koncu mialam wizyte z polozna. Okazalo sie ze mam krew A-. Co powoduje konflikt serologiczny. Dziwne, ze nie sprawdzaja krwi ojca, bo jesli marek ma tez - to nie ma zagrozenia, a jesli + to wtedy jest zagrozenie. Niestety ich nie obchodzi krew ojca i moja krew minusowa jest dla nich juz konfliktem.
Miedzy 28-30tc bede miec podawana jakas szczepionke i pobierana znowu krew i bede musiala polezec w szpiatlu z 30min. Dokladana date tej wizyty przysla mi poczta. Druga szczepionke bede miec zaraz po porodzie. Troche mnie nastraszyli tym, ale poczytalam w internecie, ze przy pierwszej ciazy nie ma takiego zagrozenia tylko przy nastepnych. Ale oni sie boja pewnie ze wzgledu na krwiaka, ze jakby pekl to zmieszalby sie z krwia dziecka. Trzeba tylko uwarzac zeby nie dochodzilo do zadnych urazow i krwawien i od razu wtedy jechac do szpiatala. Musze gdzies poczytac czy ta krew z krwiaka jest zdolna przejsc przez lozysko do dziecka. Te szczepionki to jakies przeciwciala ktore w razie czego beda walczyc z krwia dziecka zeby sie nie zmieszalyz moja.
Po tym calym wykladzie o mojej krwi polozna przegladala moja ksiazke do porodu i stwierdzila, ze ta kobieta co mi robila przed chiwla usg nic nie wspomniala o wielkosci krwiaka. Powiedziala ze tak nie moze byc musze miec to dokladnie zbadane i wyslala nas z powrotem do dzialu usg. A nam wogole nie przyszlo na mysl podczas usg pytac sie o to bo w sumie wszytsko wiedzielismy po tej ostatniej prywatnej wizycie. W dziale usg okazalo sie ze ta kobieta co mi robila scan skonczyla juz prace i nie sa w stanie powiedziec czy ona ma zrobione te zdjecia czy nie i jutro sie z nia skontaktuja jesli okarze sie ze nie ma to pewnie beda mnie znowu wzywac do szpitala.

reklama
Do góry