reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

reklama
kociatka nie stresuj się niepotrzebnie:) Dziewczyny mają rację i z Maluchem na pewno wszystko w porządku. Niedługo na pewno zaczniesz czuć jak mu tam dobrze z taką przestrzenią do zabawy:-D

a ja dzisiaj byłam oddać trochę krewki i siuśków do badań a w poniedziałek wizyta. ciekawe czy będę mieć usg

kociatka nie wkrecaj sobie stresow! przywołuje do porzadku :)

my dzisiaj po wstepnym rozeznaniu wózkowy
wieczorem na cwiczenie a potem pod koc z ksiazka. no i cos dobrego do jedzenia by sie przydało.. ;)

U mnie pierwszy delikatny atak paniki dzisiaj. Brzuch nie urosł ani o cm w ciagu ostatnich 2 tyg, a moze nawet troche zmalał. Oczywiscie mże być to zwiazane z leżeniem i innym ułożeniem dziecka. Może być, ale oczywiście nie musi. Od ostatniego razu nie czułam też ruchów (dziecko za małe, żeby czuć każdy ruch). Wiadomo, co moja głowa już z tegi zrobiła:-( Chyba kupię tego dopplera na Allegro, stes chyba gorszy niż takie wydatki...
Przywołuję do porządku !!! Kochana proszę Cię nie stresuj się na tym etapie. Jakbyś po 32 tc nie czuła ruchów to pewnie byłby to powód do zmartwień ale teraz kiedy Nasze Bąble są jeszcze takie małe??? Poza tym każdy brzuch jest inny i rośnie wg własnych widzimisie więc tym bardziej powinnaś się cieszyć że jeszcze niewiele widać, bo mój się już rzuca bardzo w oczy.

Jestem po wizycie bo byłam na 9. Z dzidzią wszystko ok, serduszko bije, przezierność karkowa 1,4 :) według USG to 13 tydzień i 6 dzień :) i na 55% dziewczynka :) ogólnie czuję że to dziewczynka ale nie chcę się nastawiać na nią żebym potem nie była rozczarowana. Brązowe plamienia prawdopodobnie od infekcji, dostałam receptę na globulki za 60 zł i mam nadzieję że pomogą. Potem wrzucę zdjęcie maluszka :)
BPD: 28,5 mm
FL: 15,1 mm
AC: 89,5 mm
Przez te pomiary powyżej termin porodu waha się między 13 a 19 marca :p

reklama
Dziewczyny piękne macie te dzieciaczki. Ja swoje widziałam ostatnio dwa tyg temu na wizycie i kolejna miała być 29 września no ale przyplątała się do mnie cholerna grzybica pochwy i musiałam dzisiaj się zjawić u swojego ginka. Niestety USG mi nie robił bo twierdził, że nie ma sensu. Zbadał mnie na fotelu, wielkość macicy określił na 16 tydzień więc wszystko raczej w porządku. Dostałam Clitromazolum na tą grzybicę dopochwowo i profilaktycznie ProUno żeby na pęcherz nic nie przeszło. No i wizyta przesunęła mi się na 13 października i to już będzie USG połówkowe. Zleci, prawda? :) Bo moja niecierpliwość ciągle się ćwiczy :)

Do góry