reklama
kiniusia1730
Aniołkowa Mamusia Zuzi
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny
My mamy genetyczne za tydzień już nie mogę się doczekać.;-)
My mamy genetyczne za tydzień już nie mogę się doczekać.;-)
Ja u niej wcześniej nigdy nie byłam , ale jest bardzo cierpliwą osobą i odpowiada wyczerpująco na wszystkie pytania , nawet te które zadawał mój mąż i były nie na temat ciąży (mój małżonek ma wiele pytań głównie w sprawie narządów rodnych u kobiety odkąd wzięłam go po raz pierwszy na badanie ginekologiczne) :-) Poza tym doktorowa wszystko mi ładnie wytłumaczyła gdzie co widać jakie są normy , czy wynik dobry czy nie bardzo itd . Byłam pod ogromnym wrażeniem jej spokoju -- może dlatego , że sama byłam w lekkiej "delirce" stresowej i ręcę mi się trzęsły
Ja już po wizycie i całkowicie się z Tobą zgadzam odnośnie dr Perenc. Wspaniała kobieta - jeśli można się zakochać w lekarzu, to ja się zakochałam .
Ale od początku - maluszek przywitał nas machaniem łapkami, po czym załapał się za główkę (pewnie już miał dosyć tego ciągłego podglądania) i za nic w świecie nie chciał się odpowiednio ułożyć. Uciekał, skręcał się, skakał, jak pani dr badała przez brzuch to był odwrócony przodem, jak przez pochwę - to odwracał się tyłem . Dopiero po jakimś kwadransie ułożył się spokojnie bokiem do nas i można było kontynuować badanie. Ale pani dr porządnie się naszturchała, zanim uzyskała taki efekt.
Maleństwo mierzy 7,1 cm i ma wszystko na swoim miejscu Widzieliśmy serducho, pęcherz, żołądek, piękny nosek i kość nosową. Przezierność karkowa 1,4mm czyli w normie. No i... Pani doktor stwierdziła, że kość łonowa wygląda jej na dziewczynkę, ale to tak na 80% na razie. Wszystko okaże się za 3 tygodnie :-). Ale dostałam pałera, jestem megaszczęśliwa, że wszystko w porządku !!
Ostatnia edycja:
Szczebiotka
Fanka BB :)
Jotka, noelka, mikowata, 03.2013, asinka, Ewelinka, NomiMalone (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam gratuluję serdecznie udanych wizyt, trochę zazdroszczę tym z Was, które już mają jakieś pojęcia o płci:-)
Patrycja ja niestety nie pomogę, a nie swojego lekarza do którego mogłabyś zadzwonić?
Patrycja ja niestety nie pomogę, a nie swojego lekarza do którego mogłabyś zadzwonić?
NomiMalone, Makunia, mówiłam że jest świetna poza tym coś w tym musi być skoro wszystkie trzy "zaliczyłyśmy" co najmniej jedną wizytę u niej
No ale cieszę się bardzo że wszystko na waszych wizytach w porządku! I oby tak do marca
No ale cieszę się bardzo że wszystko na waszych wizytach w porządku! I oby tak do marca
NomiMalone
NomiMalone, Makunia, mówiłam że jest świetna poza tym coś w tym musi być skoro wszystkie trzy "zaliczyłyśmy" co najmniej jedną wizytę u niej
No coś w tym musi być, teraz tylko tak pomyślałam , że jeszcze sie może zdarzyć, że jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności w tym samym szpitalu i czasie będziemy rodzić, bo doktorowa w Madurowiczu pracuje :-) to kto wie,
Ja byłam tak wykończona , że poszłam spać zaraz po napisanych postach na forum i jakieś 10 minut temu się obudziłam ;-)
Patrycja - nie mam pojęcia czym może być spowodowane ale ja na twoim miejscu zrobiłabym to co radzi betina - nie wytrzymałabym do wizyty.
Królowa_Dramatu
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!! Cieszę się razem z Wami.
Ja mam jutro kolejne usg i jestem strasznie podekscytowana )))
Patrycja, może postaraj się wcześniej pojechać do lekarza, może to nic takiego ale będziesz się zamartwiać..
Ja mam jutro kolejne usg i jestem strasznie podekscytowana )))
Patrycja, może postaraj się wcześniej pojechać do lekarza, może to nic takiego ale będziesz się zamartwiać..
reklama
anka26_x_07
Mama Laury :)
Gratulacje!!!! O i dziewczynka w kolejnym brzuszku )
Czas złych wieści się skończył i niewiem czy zauwazylyscie ale mamy natłok dobrych informacji
Patrycja będzie dobrze!
Czas złych wieści się skończył i niewiem czy zauwazylyscie ale mamy natłok dobrych informacji
Patrycja będzie dobrze!