reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

Trusskafcia, mialam genetyczne wczesniej, ale to bylo w 11+5, czyli troche za wczesnie na wrozenie. Najlepiej miedzy 12 a 14 tyg. Niespodzianka mimo wszystko malo prawdopodobna, bo gosc nie wyskakiwalby z okresleniem plci, gdyby nie zobaczyl czegos pewnego:) Jakos zaczelam sobie wyobrazac 2 smyki biegajace za pilka i mysle, ze moj synek bylby bardzo szczesliwy majac braciszka. A ja bede miec z glowy problem ubrankowy, he he. Bylam tylko bardzo zaskoczona tym, co uslyszalam, majac od poczatku i smaki i przeczucia "dziewczynkowe" (plus wysoka beta, marznace rece i nogi, wypadajace wlosy...tylko pryszczy brakowalo;-)).

Anka, dobrze ze wyniki z krwi jak trzeba. Dalej masz tego polipa?

Patula, super wiesci! Ja nie mialam plamien w tej ciazy na szczescie, po badaniach tez nie

Ostatnia edycja:
reklama
Anka cieszę się, że wyniki się pokryły z usg i wszystko jest w porządeczku:-)
Patula mnie się zdarzyło po taki badaniu mieć plamienie, więc spokojnie jeśli to jednorazowy incydent to wszystko przejdzie :-)

Dzisiaj byłam na wizycie u ginekologa (13 tydzień ciąży). Ufok rozwija się bardzo dobrze, wszystko ma w normie. Jest zdrowy i strasznie się wierci! I co dziwne - wiadomo już, że to chłopak! Na wstępie rozkraczył nóżki i pokazał wszytko co ma :) na pierwszym zdjęciu z USG może zauważycie :)
Niestety, mam złe wyniki badań cytologicznych. We wtorek jestem zapisana na kolposkopię :( strasznie się teraz martwię.

Załączniki

• IMG_0830.jpg
    IMG_0830.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 80
Hej Mikowata. Ojej, mam nadzieje, ze badanie pojdzie dobrze i juz nie bedziesz musiala sie martwic! Fajnie, ze dzieciaczek zdrowy. Co do plci, nie chce nic mowic, ale dziewczynki maja praktycznie to samo:-) Doktorkowie czasem wiedza, jak to rozroznic, jednak niekoniecznie obecnosc fistaszka oznacza od razu chlopca. Dziewczynki je maja tak to 14 tyg:-p

heh :) Pan ginekolog stwierdził jednoznacznie, że chłopak :) no ale tak do końca nie nastawiam się na faceta - wiadomo, różne przypadki bywają :D

reklama
Już po wizycie, opóźnienie było, nerwy były ale opłaciło się!!!

Dziecię ma 7 cm, dwie ręce, dwie nogi, kość nosowa jest, przezierność karkowa 2,0 mm, żołądek, pęcherz i reszta na swoim miejscu :) Dość spokojne, ale podskawało gdy lekarz przesuwał sondą. Lekarz powidział, że wszystko jest w porządku, ryzyko chorób gen. b.małe (wielokrotnie mniejsze niż wynika z mojego wieku - dostałam do porównania), powiedział że nie ma konieczności prowadzenia dalszych badań (z krwi).
I jest to prawdopodobnie dziewczynka :))))))

W piątek idę do mojego lekarza na kolejne usg, teraz już spokojniejsza bo wiem, że wszystko ok :) ciekawe czy on potwierdzi przypuszczenia co do płci :)

Do góry