reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zdjęcia z USG, wizyty lekarskie, badania...

w ,,moim"szpitalu nie daja zzo

Wrocilam z wizyty, cholera chyba to ostatnia ( mam nadzieje).
Dzis nie u swojej gin tylko w zastepstwie. Zupelnie olewcze podejscie.
Zero badania ,,skoro wczoraj bylo", L4 i ,,dowidzenia"
Ale wymusiłam KTG i już, przynajmniej tyle- mała grzeczna, a skurcze dzis tylko 2 w tym 1 dosc spory.

Kurcze 6go tez mam wizyte w zastepstwie wiec mam nadzieje ze juz nie doczekam.

reklama
W moim szpitalu też niestety nie ma zzo. Ja się modlę, żeby poród się sam zaczął i niestety należę do tych które mają bóle krzyżowe (jak każda kobieta z mojej rodziny):-(
Aleksp życzę Ci, żebyś jednak do tego 6-go urodziła, teraz statystycznie na naszym wątku codziennie rodzi się nowe maleństwo więc masz szansę :-) Mi niestety seks nie pomaga, ale nie jestem jakoś szczególnie zdziwiona, bo przy pierwszym dziecku też nic nie działało:dry: Uparte te moje dzieci po ojcu:dry: Idę się dzisiaj przejść po schodach do siostry na 8 piętro to może coś ruszy :-D

Hey dziewczyny ja juz po wizycie w szpitalu, male zakupuki i spacerek z kolezanka zakonczone. Na USG wszystko oki: wody, glowka w dol, nozki z prawej strony brzuszka - to sie napewno zgadza :tak: a co do wielkosci, to dzidzius ponizej sredniej, ale grubiutki bo niby 2800 g, a ja przeciez w 36 tygodniu jestem. Mam nadzieje, ze to nie z tabletek, o ktorych wczoraj pisalysmy :-)

i takie mam pytanko: czy GBS moga pojawic sie pozniej, bo ja badanie mialam w 34 tygodniu, no i pozniej juz nie mozna ich "zlapac" ? :baffled:

Hey dziewczyny ja juz po wizycie w szpitalu, male zakupuki i spacerek z kolezanka zakonczone. Na USG wszystko oki: wody, glowka w dol, nozki z prawej strony brzuszka - to sie napewno zgadza :tak: a co do wielkosci, to dzidzius ponizej sredniej, ale grubiutki bo niby 2800 g, a ja przeciez w 36 tygodniu jestem. Mam nadzieje, ze to nie z tabletek, o ktorych wczoraj pisalysmy :-)

i takie mam pytanko: czy GBS moga pojawic sie pozniej, bo ja badanie mialam w 34 tygodniu, no i pozniej juz nie mozna ich "zlapac" ? :baffled:

mozna, dletego powinno sie robic od 37 tc

ja tez mialam dzis usg i maly w koncu sie przekrecil,glowka w dol, wiec cesarka odwolana, zostaje czekanie:)
z lozyskiem wszystko w porzadku, wszystkie narzady tez wiec jestem happy.

marynka 2800 to nie tak duzo, podobno w ostatnich tygodniach dzieci juz tak nie rosna. I ta waga odczytana z usg tez pewnie nie jest stuprocentowo dokladna.

Odebrałam w końcu te wyniki z GBS i niestety mam paciorkowca. Byłam tylko na konsultacji u lekarki i nic mi nie dała... Jestem tym faktem trochę przerażona... Powiedziała, że jak będę rodzić, to mam wziąć te wyniki ze sobą i przy porodzie dostanę coś na to. Mam nadzieję, że wie co robi i nic się Małej nie stanie.

asinka nic sie nie boj, takie podobno sa najnowsze wytyczne ze doraznie sie nic nie podaje, dopiero przy porodzie

reklama
asinka przy porodzie ci podlacza dozylnie antybiotyk:tak: nie ma sie co martwic u nas to standard przy paciorkowcu. Nie daja nic wczesniej
Noelka to teraz czekasz na skurcze:rofl2:
Marynka czy ja wiem czy to duzo moj w 31tc wazyl 2100g. Pocieszajace jest to ze mniejszego z nizsza waga latwiej urodzic;-):tak:
Roksaa po 8 pietrach to fajktycznie moze cos ruszyc:-D

Mam zaproszenie na babski wieczorek i sie zastanawiam czy dzis pojsc:sorry2:

Do góry